Ανοιχτό παιχνίδι…

olympiakos aek

Μόλις ο Δέλλας έβαλλε τον Μπουανανότε κι η ΑΕΚ ανοίχτηκε, ρισκάροντας για την ισοφάριση το ματσάκι τέλειωσε. Και μάλιστα με το θριαμβευτικό 4-0 υπέρ του Θρύλου. Γενικώς για να παίζεις ανοιχτό παιχνίδι πρέπει να είσαι (ή να νοιώθεις) μεγάλη ομάδα. 

Είναι η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ της Φώφης που ακουμπάει στο πατρώο ΠΑΣΟΚ και παίζει σαν (να ήταν) μεγάλη ομάδα. Αν και το πήρε λίγο πάνω από το 3% δεν φοβήθηκε να κάνει μετεγγραφές ουσίας και να γυρίσει το παιχνίδι. Όχι μόνο πήρε τον Θεοχαρόπουλο κι ότι είχε απομείνει από τη ΔΗΜΑΡ του βετεράνου Φώτη, αλλά του έδωσε γήπεδο να παίξει.

Να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Κι εντάξει «μετεγγραφή αεροδρομίου» τον Θεοχαρόπουλο δεν τον λες, αλλά ταλέντο είναι. Ξανάβαλε με μια παρέα στα γήπεδα της Α’ Εθνικής μια ομάδα που είχε πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία. Κι όταν πήγε στο ΠΑΣΟΚ όχι μόνο επέβαλε την αλλαγή του ονόματος της συγχώνευσης και προέκυψε Δημοκρατική Συμπαράταξη, έγινε σέντερ φορ, επικεφαλής στο Επικρατείας αρχικά και μετά «δεκάρι», κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βρήκε χώρους ανοίχτηκε στο γήπεδο κι ελπίζει βάσιμα ότι το γκολάκι είναι θέμα χρόνου.

Από την άλλη με το που δέχτηκε τα πρώτα γκολ ο Σταύρος το γύρισε στην άμυνα. Εκεί που έβγαινε μπροστά και κοντράριζε στα ίσα τον Τσίπρα, τώρα κλείστηκε πίσω, στραβοκοιτάει όσους μιλάνε για κεντροαριστερά, φτιάχνει μια επιτροπή για να καθυστερήσει η υπόθεση, παίζει σύστημα πούλμαν. Να περάσει ο χρόνος να κουραστούν οι άλλοι μη φάμε κι άλλο και ξεφτιλιστούμε. Ή ακόμη χειρότερα μην πέσουμε κατηγορία, που είναι ο πραγματικός φόβος στο Ποτάμι. Φυσικά κουβέντα για συγχώνευση των δύο ομάδων. Κι επίσης σκέψεις για πρωτάθλημα ή έστω ΟΥΕΦΑ, ούτε για πλάκα. Πίσω, ταμπούρι, η μπάλα στην κερκίδα, γκρίνια στον διαιτητή να πάμε στο ημίχρονο να κάνουμε Συνέδριο και βλέπουμε.

Η Φώφη αντίθετα, ενισχυμένη προσπαθεί και φάσεις να δημιουργήσει και τον αντίπαλο να πιέσει. Ανοίγεται στο γήπεδο. Τώρα, αν το ρίσκο της κοστίσει, όπως στην ΑΕΚ του Δέλλα, θα δείξει. Όπως θα δείξει αν έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας που παρέπεσε σε μικρότερες κατηγορίες ή η περιπέτεια τριών χρόνων και άλλων τόσων Μνημονίων την έχει κάνει να ξεχάσει πως κάποτε ήταν πρωταθήτρια. Αυτό ακριβώς που το Σάββατο το βράδυ φάνηκε να έχει λησμονήσει , μετά την περιπλάνηση της σε β’ και γ’ εθνική το Αεκάκι…

Αναγνώστης Κέντρος

eep logo