Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Tue25042017

Last updateMon, 24 Apr 2017 9pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ν.Σαντορινιός: Σειρά επαφών με τοπικούς φορείς στη Σύρο

santorinios epimelitirio siros

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου το νησί της Σύρου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγγο

να συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς του νησιού και με τον Διοικητή της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Πλοίαρχο κ. Γκύζη Ιάκωβο. Επίσης, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, να συναντηθεί, αρχικά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, με τον οποίο συζήτησαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, την επικείμενη λειτουργία των υδατοδρομίων και τον στόχο για υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών.

Στη συνέχεια των επαφών που είχε στη Σύρο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Δούναβη καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Δημήτρη Κοσμά. Η συζήτηση κινήθηκε, βασικά, γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Ερμούπολης, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και έτσι σύντομα οδεύει προς λύση ένα ζήτημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία για πολύ καιρό. Επιπλέον, στη συνάντηση αναφέρθηκε και το εξίσου σοβαρό θέμα του master plan του Λιμανιού της Σύρου. Αυτή τη στιγμή, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής του και έτσι να ανοίξει ο δρόμος προς την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του λιμανιού, που θα σημάνουν και την αναπτυξιακή άνοδο του νησιού. Ο Υφυπουργός, ενημερώθηκε, επίσης, για το αίτημα του Δήμου για επέκταση του αεροδρομίου Σύρου.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου συζητήθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έκλεισε με την παρουσία του και τον χαιρετισμό που απεύθυνε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της Νησιωτικής Πολιτικής, τα οποία χαρακτήρισε πολυεπίπεδα. Η Νησιωτική Πολιτική, είπε, δεν είναι μια μονοδιάστατη πολιτική, απαιτεί παρεμβάσεις από όλα τα πεδία της Διοίκησης και χρειάζεται γενναίες πρωτοβουλίες στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ανάπτυξη, στα ανοιχτά θέματα της Ενέργειας και του Τουρισμού. Η δική μας Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευτεί για την τήρηση του Άρθρου 101 του Συντάγματος και για την εφαρμογή ιδιαίτερων Νησιωτικών Πολιτικών που θα απαντήσουν σε όλα εκείνα τα προβλήματα που καθημερινά καλείται ο νησιώτης να αντιμετωπίσει. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων ανά Υπουργείο, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο, που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με στόχο να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που βίωνε για πολλά χρόνια ο νησιώτης και που ήταν αποτέλεσμα τόσο των αντίξοων αντικειμενικών συνθηκών, αλλά πολύ περισσότερο της έλλειψης, μέχρι τώρα, κυβερνητικής βούλησης για ενίσχυση των νησιών.

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων- το θέμα δηλαδή της εκδήλωσης- ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχολίασε πως η Ειδική Γραμματεία για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν σκοπό να περιοδεύσουν στα περισσότερα νησιά, ώστε να ενημερώσουν δια ζώσης και διεξοδικά τους νησιώτες για τις λύσεις που προωθούνται. Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, ψηφίζεται ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χρεών, που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους και μικρομεσαίους επαγγελματίες από χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της κρίσης προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τις τράπεζες ακόμη και άλλους ιδιώτες.
Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, συμπλήρωσε, μπορούν να δώσουν μια νέα ώθηση και διέξοδο στην οικονομία και να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Στόχος μας ήταν και είναι, είπε εμφατικά ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, την οποία θεωρούμε την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Μέσα από λύσεις και διεξόδους που σχεδιάζονται, ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί τώρα πια να ξεφύγει από το φάσμα της χρεωκοπίας που τον ενέταξαν οι καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων ετών.

24 Apr 2017 08:14
Στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια για κοντέινερ ο Πειραιάς

Η λειτουργία του νέου δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ θα απογειώσει την ετήσια δυναμικότητα του λιμανιού του Πειραιά και αναμένεται να τον φέρει στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια

Read more...
24 Apr 2017 01:28
Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Την δημιουργία ενός σημαντικού κόμβου που θα ενώνει το θαλάσσιο εμπόριο της Ασίας με την Ευρώπη, δίχως να λειτουργεί απαραίτητα ανταγωνιστικά ως προς τον Πειραιά

Read more...
23 Apr 2017 19:27
Ν.Σαντορινιός: Το ΥΝΑ στηρίζει έμπρακτα τα υδατοδρόμια

Το ζήτημα του νομοθετικού πλαισίου, που ολοκληρώνεται, για την λειτουργία των υδατοδρομίων ανέλυσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ρόδου το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Read more...
23 Apr 2017 19:08
Άνοιξε πανιά η «Πλεύση Αγάπης»!

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε για δευτερη χρονιά η φιλανθρωπική ρεγκάτα «Πλεύση Αγάπης». Όμορφες στιγμές, ιδανικές καιρικές συνθήκες και μια θάλασσα γεμάτη πανιά που άνοιξαν και έπλευσαν για καλό σκοπό.

Read more...
23 Apr 2017 13:32
Όλα έτοιμα για το East Med Yacht Show 2017

Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την παρουσίαση του 16ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Read more...
22 Apr 2017 21:49
Επιβατικό πλοίο καρφώθηκε πάνω σε τσιμεντένιο τοίχο λιμανιού στα Κανάρια

Σαν σε σκηνή από ταινία, επιβατικό πλοίο καρφώθηκε πάνω σε τσιμεντένιο τοίχο στο λιμάνι του Λας Πάλμας. Ξήλωσε όλο το λιμάνι το πλοίο Armas, όταν προσεγγίζοντας το Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο!

Read more...
21 Apr 2017 21:04
Διήμερη Επίσκεψη των Propeller Club της Ιταλίας στον Πειραιά

Καλεσμένοι του Propeller Club Πειραιά, εκπρόσωποι των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας έρχονται στην χώρα μας με σκοπό να συναντηθούν με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και των Propeller Clubs της Ελλάδος.

Read more...
21 Apr 2017 20:04
Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2017

Συμπεράσματα από την συνεδρίαση της ΕΣΕΚ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)