Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Mon01052017

Last updateSun, 30 Apr 2017 7pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κοπή πίτας της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

1 xrtc pita

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας συναντήθηκαν προκειμένου να κόψουν τη βασιλόπιτά τους στα γραφεία της XRTC. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Νικόλαο Βουγιούκα, (Πρόεδρο), Βασίλη Μαντζαβίνο (Αντιπρόεδρο Α), Κωνσταντίνο Οικονόμου (Αντιπρόεδρο Β), Γιώργο Ξηραδάκη (Γενικό Γραμματέα), Κατερίνα Φίτσιου (Ταμία), Γιώργο Λάιο (Αν. Γεν. Γραμματέα) και Κωνσταντίνο Ιωάννου (Μέλος) καθώς και πολλά μέλη της Ένωσης αντάλλαξαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά.
Η εκδήλωση περιλάμβανε όπως κάθε χρόνο τον καθιερωμένο Ετήσιο Αγιασμό και την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Πατέρα Δημήτριο ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Νίκος Βουγιούκας έκανε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος τόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης χαμηλής ναυλαγοράς όσο και εξαιτίας της δυστοκίας των τραπεζών να δανειοδοτήσουν τον κλάδο. Υπενθύμισε όμως ότι η ναυτιλία ως άκρως κυκλική αγορά έχει βιώσει στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις οι οποίες ξεπεράστηκαν με υπομονή και επιμονή. Τέλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το 2017 ίσως δούμε κάποια ελπιδοφόρα σημάδια για την πολυπόθητη ανάπτυξη καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς και της χρηματοδότησης του κλάδου, επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεχούς ενημέρωσης των μελών και της ανταλλαγής απόψεων.

Ο Γ.Γ. κ.Γιώργος Ξηραδάκης καλωσορίζοντας τα μέλη, έκανε αναδρομή στις δραστηριότητες της Ένωσης το 2016 εκφράζοντας την ικανοποίηση όλων των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου για το πλούσιο έργο της. «Ο στόχος είναι να περνά η τεχνογνωσία των παλαιών στους νέους με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής ναυτιλίας. Για αυτό είναι σημαντική η προσέλευση νέων και παλαιών μελών στις εκδηλώσεις της Ένωσης» ανέφερε ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να τιμήσει τη μνήμη του επίτιμου προέδρου της Ένωσης θεσπίζοντας το Ναυτιλιακό Διαγωνισμό «Αλέξανδρος Τουρκολιάς» που θα απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Ναυτιλιακών Σπουδών που φοιτούν σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων σχετικά με το μέλλον του κλάδου ήταν πραγματικά πολλές και ενδιαφέρουσες σε μία εποχή τεραστίων αλλαγών στο χώρο της ναυτιλίας. Η πρόσφατη οριστική αποχώρηση της RBS της οποίας το χαρτοφυλάκιο ήταν για πολλά χρόνια το μεγαλύτερο στην Ελληνική ναυτιλία καθώς επίσης και η σταδιακή εξασθένιση των κύριων χρηματοδοτών των Ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών που είναι οι Γερμανικές τράπεζες ήταν γεγονότα της περασμένης χρονιάς που επηρέασαν την αγορά χρηματοδότησης και βέβαια τα μέλη της Ένωσης. Παράλληλα ένα επίσης λυπηρό γεγονός παραμένει η συνεχιζόμενη επιβολή των περιορισμών κεφαλαίων που ουσιαστικά κρατά μεγάλο όγκο ναυτιλιακών συναλλαγών μακριά από την Ελλάδα αλλά καθιστούν αδύνατη την πιθανή εγκατάσταση ξένης τράπεζας στην χώρα. Η συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα.

Την αρνητική ψυχολογία είχαν την ευκαιρία να την διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι παρακολουθώντας παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον κ. Ιωάννη Λιάγκο. Ο τίτλος της παράστασης «Ο Καραγκιόζης Εφοπλιστής» ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Ένωσης.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η XRTC Business Consultants ενώ δώρα για τους νικητές της λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε προσέφερε η εταιρία OCEAN STAR MANAGEMENT INC.

28 Apr 2017 22:38
Μείωση 99,6% των εφοδιασμών  πλοίων γραμμών εξωτερικού με ελληνικά προϊόντα

Διευκρινίσεις από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εφοδιαστών Πλοίων

Read more...
28 Apr 2017 19:02
Επίσκεψη του Liu Qibao στον ΟΛΠ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Mr. Liu Qibao, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Κ., στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Read more...
28 Apr 2017 15:07
Ενισχύεται η διμερής ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας - Ιράκ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών του Ιράκ Kadhum Finjan Al Hamami, επικεφαλής πολυμελούς ιρακινής αντιπροσωπείας.

Read more...
27 Apr 2017 23:10
Ουσιαστική πύλη εισόδου ο ΟΛΘ!

Την δέσμευση της να εργαστεί μεθοδικά ώστε να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστική πύλη εισόδου και μεταφορικό κέντρο στρατηγικής σημασίας

Read more...
27 Apr 2017 17:10
Βαμβακίδης: Να κάνουμε τον Πειραιά πρώτο στη Μεσόγειο

Ομιλία σε ημερίδα που διοργάνωσε το International Propeller Club Piraeus στο Hellas Liberty

Read more...
27 Apr 2017 10:36
Ν.Σαντορινιός: Σε πλήρη ανάπτυξη το έργο του χαρτοφυλακίου Νησιωτικής Πολιτικής

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα της ακτοπλοΐας, την κρουαζιέρα, τις λιμενικές υποδομές, την Υγεία, τις αφαλατώσεις και την ενεργειακή διασύνδεση των νησιών

Read more...
27 Apr 2017 09:20
Ο Εκτελεστικός  Διευθυντής της FRONTEX, Fabrice Leggeri, στο ΥΝΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιτήρηση των θαλασσίων και των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας και τη συνδρομή που παρέχει η FRONTEX πραγματοποιείται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Read more...
26 Apr 2017 18:55
Εγκαίνια Κέντρου Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) στο Λιμεναρχείο Πειραιά

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)