ΟΛΠ: Αλλαγή μελών ΔΣ με διαφωνία Δρίτσα

olp ktirio dioikhsis
Με το πρωτοφανές γεγονός ο εποπτεύων υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας να δημοσιοποιεί μια μέρα πριν τη διαφωνία του στη δρομολογούμενη αλλαγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκαλείται το μεσημέρι της Παρασκευής η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.


Ο υπουργός Nαυτιλίας, με τον οποίο επικοινώνησε το Portnet, υποστήριξε πως η διαφωνία του, όπως διατυπώθηκε στην δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, δεν έχει να κάνει με αυτή καθαυτή την ιδιωτικοποίηση, προσθέτοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco θα γίνει κανονικά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Χαρακτήρισε δε ουσιαστικά άσκοπη την αλλαγή που επιχειρείται επιρρίπτοντας ευθύνες γι΄ αυτήν στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ πάντως, υποστηρίζουν ότι η αλλαγή είναι επιβεβλημένη καθώς στο ΔΣ του ΟΛΠ υπάρχουν στελέχη που διαφωνούσαν με την πώλησή του αλλά και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαντλούσαν κάθε δυνατότητα που είχαν ώστε να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της πώλησης.

Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό αυτό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, περιγράφει μια απολύτως συγκεχυμένη κατάσταση, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μεν δεσμευθεί προς τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ότι θα γίνει η πώληση, κάτι που αποτελεί και ύψιστη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, έχει δε διορίσει τόσο τον συναρμόδιο υπουργό Θ.Δρίτσα, όσο και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στ.Πιτσιόρλα. Οι οποίοι εμφανίζονται να διαφωνούν μεταξύ τους για την ακολουθητέα τακτική που (υποτίθεται) θα υπηρετήσει την ίδια πολιτική.

eep logo