Δεκαοκτώ δημοτικοί αστυνομικοί κι η ευθύνη χιλιάδων πολιτών…

autokinhta pezodromio

Η ανάρτηση μιας σειράς φωτογραφιών με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να δείχνει προκλητικά παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

σε δρόμους του Πειραιά κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση. Ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, άλλωστε, δεν είναι τροχονόμος. Οφείλει, όμως, να μπορεί να εμπνεύσει μια κοινωνική συνείδηση στους πολίτες της πόλης του.

Όταν ένας δήμος, όπως είναι αυτός του Πειραιά έχει μόνο 18 δημοτικούς αστυνομικούς, ο έλεγχος της στάθμευσης είναι μια διαδικασία πρακτικά αδύνατη. Δεν μπορεί να ελεγχθεί η παρανομία στάθμευσης σε όλη την πόλη.
Ως, εκ τούτου, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι την ώρα που ο Γιάννης Μώραλης ανεβάζει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook φωτογραφίες στις οποίες προβάλλει την «απόγνωσή» του για το γεγονός ότι πολίτες παρκάρουν κυριολεκτικά όπου να ‘ναι, αυτή η αντίδραση του δημάρχου προκαλεί αρνητικά σχόλια.

Η είδηση πάντως είναι ότι κατά τον πολύ ενδιαφέροντα ιστορικό περίπατο που διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Καστέλλα για τις προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης που παραβρέθηκε, μόλις είδε το μέγεθος των παράνομων παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια της περιοχής, κάλεσε τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία για να «κόψουν κλήσεις» σε όλα τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι μπορεί να κάνει ο όποιος δήμαρχος – που δεν μπορεί να είναι παντού – ούτε τι μπορεί να κάνει η Δημοτική Αστυνομία – που με δεκαοκτώ άτομα μπορεί να κάνει πολύ λίγα πράγματα στον Πειραιά. Το ζήτημα είναι το μπορούμε να κάνουμε εμείς. Οι πολίτες του Πειραιά.

 

eep logo