Five Senses Consulting: Χρυσό στα Tourism Awards 2018!

five senses award

Για το καινοτόμο Project #DiscoverSyros

 

Για άλλη μια χρονιά η Five Senses Consulting και η Plastik in Motion κατάφεραν να αποσπάσουν Χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2018, έναν θεσμό που επιβραβεύει το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας.

Το Project #DiscoverSyros δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη αντιστροφής της συνήθους τουριστικής στρατηγικής εξωστρέφειας που στοχεύει σε δράσεις στο εξωτερικό με δράσεις που γίνονται στο εσωτερικό αλλά έχουν σαν στόχο τους πελάτες εξωτερικού. Η εφαρμογή της καινοτόμου ιδέας συνδέθηκε με την δημιουργία συνθηκών άμεσης προώθησης/διαφήμισης με ένα project που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Σύρου, την δημιουργία περιεχομένου και την ψηφιακή διαμοίραση του μέσα από τα social media σε κοινό εκατομμυρίων.

Ο κύριος στόχος μας ήταν: Nα αυξήσουμε θεαματικά το ψηφιακό αποτύπωμα του προορισμού στον παγκόσμιο ιστό όπως αυτός θα αποτυπωνόταν μέσα από τα μάτια των επαγγελματιών που προσκαλέσαμε. Έτσι μέσα από μια πληθώρα οργανωμένων ενεργειών αλλά και free time για την εξερεύνηση του νησιού και με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Σύρου που ήταν και ο αρωγός σε αυτό το project, δημιουργήσαμε μια σειρά από δράσεις πoυ σκοπό είχαν να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους προσκεκλημένους influencers να πάρουν εμπειρίες και στις πέντε αισθήσεις τους, να βιώσουν τις καθημερινές συνήθειες των ντόπιων, να γευτούν τις τοπικές συνταγές, να εξερευνήσουν τα κρυφά σημεία του νησιού και να ζήσουν για τέσσερις μέρες την πραγματική Σύρο.

Το #DiscoverSyros είναι το μεγαλύτερο project προώθησης του προορισμού Σύρος που έγινε ποτέ με 75.000.000 impressions μέχρι τώρα και ένα άμεσα επηρεαζόμενο κοινό των άνω των 9.000.000 ανθρώπων. Έτσι αν υποθέσουμε ότι μόλις ένα 5% από αυτούς τους ανθρώπους αποφασίσει να επισκεφτεί το νησί τα επόμενα χρόνια το Return On Investment (ROI) μπορεί να φτάσει και το 40.000%.

Το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Destination Development έρχεται να επιβεβαιώσει την προσπάθεια όλης της ομάδας που δούλεψε για να δημιουργηθεί ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα. Το #DiscoverSyros πέτυχε να δημιουργήσει περιεχόμενο, να διαμοιράσει ιστορίες και στιγμές, να αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο να αφήσει για τα καλά το αποτύπωμα του στον ψηφιακό κόσμο των τουριστικών προορισμών.

eep logo