Λιμάνια : Πύλες κι όχι προορισμοί!

agean queen

Η ψηφιακή τεχνολογία ανατρέπει τα δεδομένα στις συνδυασμένες μεταφορές.

Ολική ανατροπή των μέχρι σήμερα γνωστών για τα λιμάνια επιφέρει η ψηφιακή τεχνολογία με τις πλατφόρμες να δείχνουν την επόμενη ημέρα στο τοπίο των συνδυασμένων μεταφορών. Πρόσφατα στοιχεία αναλύσεων που είδαν το φώς της δημοσιότητας αφ ενός απεικονίζουν την δυναμική που προσέδωσαν στις δραστηριότητες εντός λιμένων οι ψηφιακές εφαρμογές και αφ ετέρου δείχνουν πλέον καθαρά ότι με την ταχεία αξιοποίηση των πληροφοριών για τα φορτία τα λιμάνια αποτελούν πύλες εισόδου εξόδου και όχι προορισμό.

Πρόκειται για μία νέα διάσταση στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών όπου τα logistics έχουν ως σημείο αναφοράς τα λιμάνια. Μάλιστα η διάδοση των πληροφοριών για φορτία φαίνεται ότι θα «απαλλάξει» λίαν συντόμως τα λιμάνια από τον «πονοκέφαλο» της επέκτασης των χώρων εναπόθεσης αφού τα διακινούμενα εμπορεύματα θα διοχετεύονται ταχύτατα προς τους τελικούς τους παραλήπτες.
Το optimise operations φαίνεται ότι θα είναι η πρόκληση που θα κληθούν να απαντήσουν τα λιμάνια δεδομένου ότι τα στοιχεία από το terminal operating system provider, Navis είναι χαρακτηριστικά.

eep logo