Τι γινόταν στον ΟΛΠ το 2007-2009;

olp ktirio dioikisis limani
Μεγάλες υπερτιμολογήσεις για έργα που έγιναν στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά την περίοδο 2007 -2009 αποκαλύπτουν με τρία πορίσματά τους, οι ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι συγκεκριμένες υπερτιμολογήσεις προκάλεσαν ζημιά ύψους 7 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά. Η διοίκηση του ΟΛΠ διαψεύδει ρεπορτάζ διαδικτυακού τόπου που την εμπλέκει, σημειώνοντας ακριβώς ότι ο συγκεκριμένοι διαγωνισμοί έγιναν πριν αναλάβει η ίδια.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα τρία πορίσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία, στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις υπεργολαβίες που αφορούν τεχνικά έργα κυρίως στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά και τα οποία υπερκοστολογήθηκαν ακόμη και με εικονικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Οργανισμός, ενώ σύντομα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.
Πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αρκέστηκαν να σχολιάσουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, που έλαβαν τα πορίσματα θα δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και πως η έρευνα συνεχίζεται.

eep logo