Γαβρίλης - Μώραλης για την καταστροφή στον Σαρωνικό: Δεν θα περάσει έτσι!

peiraiki rypansi mazout

Ποινικές και αστικές ευθύνες θα αναζητήσουν Περιφέρεια και Δήμος Πειραιά

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν ούτε κατ’ ελάχιστον να περάσει η οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό χωρίς να αναζητηθούν ευθύνες σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο, εμφανίζονται ο Αντιπεριφερειαρχης και ο Δήμαρχος Πειραιά. Σε ένα κοινό μέτωπο (που άλλωστε έχει διαπιστωθεί και σε άλλα σημαντικά ζητήματα συγκροτούν οι δυο τους), ο Γιώργος Γαβρίλης και ο Γιάννης Μώραλης φέρονται αποφασισμένοι να «κυνηγήσουν» μέχρι τέλους την υπόθεση.

Ενώ μετά την καταστροφή στην Πειραϊκή και στην Φρεαττύδα τμήματα της πετρελαιοκηλίδας φτάνουν και προς τις άλλες ακτές της Αττικής στο Σαρωνικό (Άλιμος, Γλυφάδα κλπ) οι Γ.Μώραλης και Γ.Γαβρίλης συμμετείχαν σε σύσκεψη που οργάνωσε, έστω και καθυστερημένα το υπ.Ναυτιλίας, για να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος. Μετά τη σύσκεψη και οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες του Πειραιά εμφανίστηκαν σύμφωνοι να αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες σε κάθε επίπεδο: στον πλοιοκτήτη, στο υπ.Ναυτιλίας που είχε την ευθύνη για τον συντονισμό των αντιρρυπαντικών ενεργειών, στις εταιρείες που έφεραν (;) εις πέρας το αντιρρυπαντικό έργο, παντού...

Επιπλέον και οι δύο πλευρές, Αντιπεριφέρεια και Δήμος Πειραιά, μέσω συμβούλων τους με τεχνοκρατική επάρκεια, κινούνται για την αναζήτηση και εκταμίευση κονδυλίων, που ούτως ή άλλως η ΕΕ προβλέπει να διατίθενται για περιπτώσεις εκτάκτων καταστροφών και μάλιστα τέτοιων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, όπως η συγκεκριμμένη.

φωτο: Γιώργος Χριστάκης

eep logo