H Attica «μπαίνει» στην HSW!

attica blue star

Συμφωνία με την Πειραιώς για εξαγορά του 50.30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

 

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η Attica Group συμφωνώντας με την Τράπεζα Πειραιώς κι άλλους μετόχους μειοψηφίας την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW. Η κίνηση έχει ενδιαφέρον καθώς μέχρι πρόσφατα ήταν η ΜΙΝΟΑΝ του Ομίλου Γκριμάλντι που φανόταν να πιέζει για την απόκτηση του ελέγχου της HSW. Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι επακαθορίζονται τα όρια στο ελληνικό ακτοπλοικό χάρτη σε μια περίοδο που η μείωση των τιμών του πετρελαίου παγκοσμίως σε συνδυασμό με την αύξηση της κίνησης έχει επαναφέρει συγκρατημένα έστω χαμόγελα στα χείλη στελεχών του κλάδου.

Η ανακοίνωση του Διοικητικόυ Συμβούλιου της AtticaΑ.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σημειώνει ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την AtticaGroup συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («HSW»), ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Και στη συνέχεια η ανακοίνωση της Attica παραθέτει τα βασικά σημεία της συμφωνίας ως εξής:

«Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica Groupθα καταβάλλει Ευρώ 30,61 εκατ. τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς,ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Από πλευράς Εταιρίας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας».

eep logo