Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Tue25042017

Last updateMon, 24 Apr 2017 9pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Προοδευτικό προσκλητήριο!

1 katsikaris dimitris

Του Δημήτρη Κατσικάρη*

Καθώς τα «Ζάππεια», η «Θεσσαλονίκη» και οι παντός είδους «επαναστατικές γυμναστικές» είναι πια θλιβερές αναμνήσεις (που θέλουν να ξεχάσουν ακόμα και εμπνευστές τους), και η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο καναβάτσο στροβιλιζόμενη επικίνδυνα μέσα στις κυβερνητικές (αυτ)απάτες, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη της εθνικής συνεννόησης ώστε με εθνικό σχέδιο και συμφωνημένο χάρτη να βγούμε, επιτέλους, στο ξέφωτο.

Μετά από 7 χρόνια… «φαγούρας» και αφού θερίσαμε τις θύελλες του διχασμού που κάποιοι έσπειραν συνειδητά, ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων και η ώρα της εθνικής αφύπνισης, της αυτογνωσίας και της ευθύνης.

Οι ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, τώρα βλέπουν ότι και οι «αριστερές» δήθεν «κόκκινες γραμμές» ήταν… από κιμωλίες και έσβησαν γρήγορα αφήνοντας πίσω τους την απογοήτευση και την πικρή γεύση της ήττας. Και ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο μέλλον, είναι αυτός της εθνικής στρατηγικής, της συνεννόησης, του δικού μας ρεαλιστικού σχεδίου, μέσα από την εμπειρία, τη γνώση και την πραγματικότητα, με μια ισχυρή εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα βλέπει στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές.

Η λογική της «εναλλαγής των σωτήρων» που προέταξαν και προτάσσουν ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τις ετερόκλητες παραφυάδες του) και η Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα δραματικά της αδιέξοδα, αφού εκ των πραγμάτων αδυνατίζει τη διαπραγματευτική της θέση, διαιωνίζει τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε νέες ήττες που μας απειλούν με οριστική καθήλωση στη «γαλαρία της Ευρώπης», ίσως και έξω από αυτήν σε ακραίες συνθήκες.

Επομένως το «κανένας δεν μπορεί μόνος του», δεν είναι σύνθημα και σημαία ευκαιρίας προς αποφυγή ευθυνών, αλλά «καμπανάκι κινδύνου» με αντίκρισμα αλήθειας, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ιστορικές τους ευθύνες, προτάσσοντας το δημιουργικό και ελπιδοφόρο ΕΜΕΙΣ, απέναντι στο υστερόβουλο και καταστροφικό ΕΓΩ.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά, έχοντας απόλυτη επίγνωση της σημερινής σκληρής πραγματικότητας, ακριβώς αυτό το δρόμο προτείνει να ακολουθήσουμε και αυτό το πατριωτικό, προοδευτικό προσκλητήριο απευθύνει, κοιτάζοντας κατάματα ΟΛΟΥΣ τους πολίτες που έχουν μνήμη και κρίση και γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ βάθυνε και πλάτυνε τη Δημοκρατία, δημιούργησε το κοινωνικό κράτος και έδωσε φωνή και ζωή στο «άλλο μισό» του Ελληνικού λαού, ότι ο δικός μας χώρος πάντα έβαζε πάνω από όλα τη Χώρα και το εθνικό συμφέρον.

Σήμερα που σβήνουν «οι μύθοι και ο θεοί» και αποκαλύπτονται τα ψέματα και οι μισές αλήθειες, την κρίσιμη αυτή ώρα που «στενεύουν τα περάσματα» και «ξαναπαίζεται στα ζάρια» το μέλλον των επόμενων γενιών, η επίμονη και επίπονη προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, δημιουργικού, προοδευτικού ρεύματος, μπορεί να γίνει ο εμβρυουλκός που θα οδηγήσει στην εθνική συνεννόηση και την απελευθέρωση από τα δεσμά που μας κρατούν σε ομηρία, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή.

Αυτό είναι το χρέος και η ευθύνη μας. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς…

* Ο Δημήτρης Κατσικάρης είναι δημοσιογράφος, τέως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Αν. Γραμματέας επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ. (Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»)

14 Apr 2017 20:14

Του Τάσου Ι. Αβραντίνη*

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που το ήδη πολύ υψηλό κόστος της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης της εργασίας αυξήθηκε τον προηγούμενο χρόνο αγγίζοντας κατά μέσο όρο το 36%.

Οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα καταγράφονται [ ... ]

Read more...
13 Apr 2017 20:50
Της Μεγάλης Εβδομάδας τα παιγνίδια...

Του Δημήτρη Καπράνου

Ερχότανε, που λες, τρέχοντας ο Σταμάτης, της κυρά- Διαμαντούλας, της χήρας, που ο άντρας της, ο καπετάνιος, είχε πνιγεί σ' ένα ναυάγιο στον Ινδικό και τώρα ζούσανε με την αποζημίωση και τη σύνταξή του.

Read more...
09 Apr 2017 16:47
Ο Αλέκος, ο Clapton και τα νιάτα μας...

του Δημήτρη Καπράνου

Την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την ζωή, στα 70 του χρόνια, ένας από τους πιο προικισμένους μουσικούς της ποπ-ροκ σκηνής, ο Αλέκος Καρακαντάς. Ένα παιδί της Κυψέλης, της Φωκίωνος Νέγρη και των πέριξ, που πέταξε ψηλά με την κιθάρα του, που είδε τον χάρο στα νεανικά του χρόνια, [ ... ]

Read more...
05 Apr 2017 17:58
Ο Κύριος Μιχάλης από τις Αχαρνές

Του Δημήτρη Καπράνου

Θα πήγαινε ποτέ ο Κώστας Σημίτης ή ο Λουκάς Παπαδήμος ή ο Γιάννης Στουρνάρας στην παρουσίαση ενός βιβλίου για τον Μιχάλη Μενιδιάτη; Νομίζω πως όχι, ακόμη και αν γνώριζαν ποιός ήταν ο Μιχάλη Μενιδιάτης! Θα μου πείτε "Και τι μας το λες; Επειδή πήγε στην παρουσίαση ο Κώστας [ ... ]

Read more...
30 Mar 2017 13:46
Προοδευτικό προσκλητήριο!

Του Δημήτρη Κατσικάρη*

Καθώς τα «Ζάππεια», η «Θεσσαλονίκη» και οι παντός είδους «επαναστατικές γυμναστικές» είναι πια θλιβερές αναμνήσεις (που θέλουν να ξεχάσουν ακόμα και εμπνευστές τους), και η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο καναβάτσο στροβιλιζόμενη επικίνδυνα μέσα στις κυβερνητικές [ ... ]

Read more...
28 Mar 2017 10:10
Με την Ευρώπη που ονειρεύονται τα παιδιά μας

του Γιώργου Αρβανιτίδη

Η συμπλήρωση 60 χρόνων από την Συνθήκη της Ρώμης, μάς δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.

Η δική μου γενιά ονειρεύτηκε και οικοδόμησε μια Ευρώπη στην οποία κεντρικό ρόλο έπαιζε η προσέγγιση και η συνεργασία των λαών. Μια Ευρώπη ενωμένη [ ... ]

Read more...
25 Mar 2017 11:10
Ο Σταμάτης έγινε ογδόντα!

Του Δημήτρη Καπράνου

Επιτρέψτε μου να ξεφύγω από όλα τα στενάχωρα των ημερών (ισλαμική τρομοκρατία, οικονομική (κατά της Ελλάδος;) τρομοκρατία, μνημόνια, φυγή καταθέσεων, λουκέτα επιχειρήσεων, ανεργία, πείνα και δυστυχία ) και να σταθώ σε κάτι πολύ δικό μας, κάτι που με άγγιξε. Χθες, έγινε ογδόντα [ ... ]

Read more...
21 Mar 2017 15:59
Aυτό το παιχνίδι γνωρίζουν, αυτό παίζουν και πάλι...

Του Ζαχαρία Ζούπη

Ο Μάρτιος δεν έφερε μόνο άρωμα Άνοιξης. Έφερε μαζί και κάτι από το αποκρουστκό άρωμα του 2015. Η Κυβέρνηση που δια στόματος Ε. Τσακαλώτου δήλωνε ότι αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση αρχές του Δεκεμβρίου του 2016 «χανόμαστε», αμέριμνη, μοιραία και τυχοδιωκτικά παρατείνει την [ ... ]

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)