Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Tue25042017

Last updateMon, 24 Apr 2017 9pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τριάντα χρόνια – σαράντα κύματα

1 kapranos rect

Του Δημήτρη Καπράνου

Πέρασαν τριάντα χρόνια! Όταν με φώναξε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και μου είπε "να πάω να δω το στούντιο", υπέθεσα ότι θα ήταν κάτι σαν εκείνα που είχα συνηθίσει στην ΕΡΤ.

Ανέβηκα σε έναν όροφο, στην πολυκατοικία πάνω από την Shell, στην Ηρώων Πολυτεχνείου και βρέθηκα σε ένα δωμάτιο με μηχανήματα.
Ένας κύριος μου συστήθηκε "Γειά σας, είμαι ο Νίκος Χάλαρης" και καθισμένη πάνω σε ένα γραφείο με ακουστικά στα αυτιά ήταν η γραμματέας του δημάρχου, η Ρούλα Λεμπέση!
-Τι κάνεις εδώ εσύ; την ρωτάω.
Μου κάνει νόημα με το χέρι να σωπάσω και αρχίζει να μιλάει...
-Γειά σας, είμαι η ερτζιανούλα! Σας μιλάμε από το Κανάλι Ένα, το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά!
Μου συστήνεται κι ένας άλλος τύπος, ψηλός, ξερακιανός, με γυαλιά. "Γειά σου, είμαι ο Μάριο Νόττας" μου λέει κι αρχίζει να κάνει σεγκόντο στην "Ερτζιανούλα"! Κάπως έτσι μπήκα στο "Κανάλι Ένα".
Έπειτα με θυμάμαι να κουβαλάω με το αυτοκίνητο καμιά εκατοστή LP που μάζεψα από εταιρείες (τότε είχα την κριτική δίσκου στο "Τηλέραμα" και οι εταιρείες ήταν στα πόδια μας).

Ήταν το ξεκίνημα. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με κάποιους εφοπλιστές, που έβαλαν τα λεφτά, φτιάχτηκαν τα στούντιο στον Δ' όροφο του δημαρχείου και κάποια στιγμή, αφού στήθηκαν και οι κεραίες στον Προφήτη Ηλία, μετά φόβου Θεού και... Αρκουδέα, με ταρζανιές του Παναγιωτάκη, του Χάδιαρη, του Χάλαρη και όλης της συμμορίας των παρανόμων του Δήμου, άρχισαν οι προσλήψεις και άρχισαν οι εκπομπές.
Με σήμα "Τα παιδιά του Πειραιά" που μας το παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ ο μέγας δάσκαλός μας Μάνος Χατζιδάκις και με τη φωνή του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Μη μιλήσω για ονόματα. Να θυμίσω μόνο εκείνους που έφυγαν και που τους είχαμε κοντά μας τότε, που μας άκουγε όλος ο κόσμος και το ευχαριστιόταν!
Αλέκος Σακελλάριος, Γιώργος Κούνδουρος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάνος Ξυδούς, Μιχάλης Πατλάκας, Γιώργος Βασιλόπουλος, Χρίστος Πατραγάς, Νίκος Χρυσαφόπουλος και Αλέξανδρος Βέλλιος.
Αν γράψω όσους πέρασαν, δεν θα φτάνει ο χρόνος! Τεράστιο "τηγάνι" το Κανάλι Ένα, έβγαλε τους μισούς από εκείνους που σήμερα ταλαιπωρούν τα αυτιά και τα μάτια σας σε ράδιο και τηλεόραση!
Απλά, να θυμίσω ότι ΕΜΕΙΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και όχι ο "984" όπως κακώς έχει επικρατήσει και λέγεται.
Πολλοί περάσαμε από τις "θέσεις" στο δημοτικό μας ραδιόφωνο.
Ο καθένας έγραψε την δική του ιστορία και άφησε τα ίχνη και τα έργα του.

Είναι (και το έχω νιώσει 15 χρόνια) μεγάλη ευθύνη να διοικείς μια δημοτική επιχείρηση και να είσαι δημότης της πόλης σου. Γι αυτό και ξέρω καλά ότι το ίδιο αισθάνονται και οι φίλοι που σήμερα διοικούν το "Κανάλι Ένα".
Πρέπει να είναι ευτυχείς που ο δήμαρχος η δημοτική αρχή έχουν λύσει το οικονομικό θέμα.
Ήταν πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όλα τα άλλα, τα ξεπερνάς. Με αλληλοκατανόηση, με συναδελφικότητα, με καλές σχέσεις, χωρίς εντάσεις και αντιδικίες.

Το ραδιόφωνο (όπως και κάθε ΜΜΕ) είναι μεράκι. Αν "το έχεις", θα τα καταφέρεις.
ΝΑ τα εκατοστήσει το ραδιόφωνο και καλή τύχη στους συναδέλφους που εργάζονται εκεί και στους φίλους που κρατάνε το τιμόνι...

14 Apr 2017 20:14

Του Τάσου Ι. Αβραντίνη*

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που το ήδη πολύ υψηλό κόστος της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης της εργασίας αυξήθηκε τον προηγούμενο χρόνο αγγίζοντας κατά μέσο όρο το 36%.

Οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα καταγράφονται [ ... ]

Read more...
13 Apr 2017 20:50
Της Μεγάλης Εβδομάδας τα παιγνίδια...

Του Δημήτρη Καπράνου

Ερχότανε, που λες, τρέχοντας ο Σταμάτης, της κυρά- Διαμαντούλας, της χήρας, που ο άντρας της, ο καπετάνιος, είχε πνιγεί σ' ένα ναυάγιο στον Ινδικό και τώρα ζούσανε με την αποζημίωση και τη σύνταξή του.

Read more...
09 Apr 2017 16:47
Ο Αλέκος, ο Clapton και τα νιάτα μας...

του Δημήτρη Καπράνου

Την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την ζωή, στα 70 του χρόνια, ένας από τους πιο προικισμένους μουσικούς της ποπ-ροκ σκηνής, ο Αλέκος Καρακαντάς. Ένα παιδί της Κυψέλης, της Φωκίωνος Νέγρη και των πέριξ, που πέταξε ψηλά με την κιθάρα του, που είδε τον χάρο στα νεανικά του χρόνια, [ ... ]

Read more...
05 Apr 2017 17:58
Ο Κύριος Μιχάλης από τις Αχαρνές

Του Δημήτρη Καπράνου

Θα πήγαινε ποτέ ο Κώστας Σημίτης ή ο Λουκάς Παπαδήμος ή ο Γιάννης Στουρνάρας στην παρουσίαση ενός βιβλίου για τον Μιχάλη Μενιδιάτη; Νομίζω πως όχι, ακόμη και αν γνώριζαν ποιός ήταν ο Μιχάλη Μενιδιάτης! Θα μου πείτε "Και τι μας το λες; Επειδή πήγε στην παρουσίαση ο Κώστας [ ... ]

Read more...
30 Mar 2017 13:46
Προοδευτικό προσκλητήριο!

Του Δημήτρη Κατσικάρη*

Καθώς τα «Ζάππεια», η «Θεσσαλονίκη» και οι παντός είδους «επαναστατικές γυμναστικές» είναι πια θλιβερές αναμνήσεις (που θέλουν να ξεχάσουν ακόμα και εμπνευστές τους), και η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο καναβάτσο στροβιλιζόμενη επικίνδυνα μέσα στις κυβερνητικές [ ... ]

Read more...
28 Mar 2017 10:10
Με την Ευρώπη που ονειρεύονται τα παιδιά μας

του Γιώργου Αρβανιτίδη

Η συμπλήρωση 60 χρόνων από την Συνθήκη της Ρώμης, μάς δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.

Η δική μου γενιά ονειρεύτηκε και οικοδόμησε μια Ευρώπη στην οποία κεντρικό ρόλο έπαιζε η προσέγγιση και η συνεργασία των λαών. Μια Ευρώπη ενωμένη [ ... ]

Read more...
25 Mar 2017 11:10
Ο Σταμάτης έγινε ογδόντα!

Του Δημήτρη Καπράνου

Επιτρέψτε μου να ξεφύγω από όλα τα στενάχωρα των ημερών (ισλαμική τρομοκρατία, οικονομική (κατά της Ελλάδος;) τρομοκρατία, μνημόνια, φυγή καταθέσεων, λουκέτα επιχειρήσεων, ανεργία, πείνα και δυστυχία ) και να σταθώ σε κάτι πολύ δικό μας, κάτι που με άγγιξε. Χθες, έγινε ογδόντα [ ... ]

Read more...
21 Mar 2017 15:59
Aυτό το παιχνίδι γνωρίζουν, αυτό παίζουν και πάλι...

Του Ζαχαρία Ζούπη

Ο Μάρτιος δεν έφερε μόνο άρωμα Άνοιξης. Έφερε μαζί και κάτι από το αποκρουστκό άρωμα του 2015. Η Κυβέρνηση που δια στόματος Ε. Τσακαλώτου δήλωνε ότι αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση αρχές του Δεκεμβρίου του 2016 «χανόμαστε», αμέριμνη, μοιραία και τυχοδιωκτικά παρατείνει την [ ... ]

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)