Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Mon24042017

Last updateMon, 24 Apr 2017 9pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Άμεση ανάγκη για πολιτική αλλαγή!

1 zoupis

Του Ζαχαρία Ζούπη

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας για την αξιολόγηση και αν η πλειοψηφία της Κ.Ε και της Κ.Ο συμφωνεί ακόμα και μ΄αυτά που φέρεται να έχει συμφωνήσει (μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων κ.ά). Αυτό που είναι πάντως φανερό, είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει αυτοπαγιδευτεί.
- Είχε μια δύσκολη, αλλά συγκεκριμένη και σαφή ατζέντα για την δεύτερη αξιολόγηση και τα κατάφερε να συζητάει τα πάντα και εφ όλης της ύλης, καταφέρνοντας να βρίσκεται προ πολύ σκληρών νέων μέτρων.
- Ενώ με επιστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης καλούνταν το Δ.Ν.Τ να συμμετέχει, ξαφνικά αποφάσισαν να το βαπτίσουν ως persona non grata και να απαιτούν να φύγει, θεωρώντας ότι θα αξιοποιήσουν διαφορές των δανειστών. Κατάφεραν να τους ενώσουν όλους εναντίον μας και το Δ.Ν.Τ να παίζει αναβαθμισμένο.
- Ενώ οι ίδιοι ανακοίνωναν ότι θα κλείσουν την αξιολόγηση μέχρι τον Δεκέμβριο («γιατί χανόμαστε» αναφωνούσε ο Ε. Τσακαλώτος), μπαίνουμε στον Απρίλιο και τα παιδία παίζουν. Η αξιολόγηση παρατείνεται στο διηνεκές με βαρύτατες επιπτώσεις στην Οικονομία.
- Ενώ ολα φαίνονται θολά και οι οπλαρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους σε βασικά θέματα (ο Α. Τσίπρας δεν «μιλάει» με τον αρμόδιο για την διαπραγμάτευση Υπουργό του Ε. Τσακαλώτο, ο Π. Σκουρλέτης σηκώνει τις σημαίες του μη «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ κ.ά ).
- Ασφαλώς οι προαναγγελίες για μείωση του χρέους έχουν ξεχαστεί και δεν συζητούνται καν.

Η Ελλάδα καταρρέει, η παράταση της «διαπραγμάτευσης» και τα εσωκομματικά παιχνίδια στον ΣΥΡΙΖΑ την οδηγούν στην καταστροφή. Η Οικονομία παραμένει στην ύφεση και το 2017 δεν προδιαγράφεται για έτος ανάπτυξης, οι Τράπεζες καταρρέουν και ήδη κατέφυγαν εκ νέου στον ELA προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα 400 εκατ. ευρώ, η προοπτική άρσης των capital controls απομακρύνεται, η ποσοτική χαλάρωση χάνεται και η κοινωνία είναι ζαλισμένη, ανήμπορη, αναζητεί ελπίδα, φως.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ΄αυτό το σκηνικό προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να παίξει επικοινωνιακά. Θυμήθηκε την απλή αναλογική, κάποιοι έκαναν άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ «κι ας βρωμάει», μοίρασε χρστουγεννιάτικο μπουναμά σε συνταξιούχους που είχε ξεζουμίσει πριν, φτιάχνει προανακριτικές επιτροπές, αξιοποιεί ένα ιδιόμορφο μιντιακό παρακράτος στοχοποιώντας ανθρώπους, θυμήθηκε την αναθεώρηση του Συντάγματος. Απέτυχε σ΄όλα. Δεν τον πιστεύει κανείς. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό το παιχνίδι.

Και ποιον να νοιάζει; Περίπου 4 δις ευρώ έφυγαν από τις Τράπεζες το πρώτο τρίμηνο του 2017. 300.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ το 30% δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει φόρους και Ταμεία! Η ανεργία αυξάνεται και 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές χρωστάνε μέχρι 1.000 ευρώ στην ΔΕΗ. Μιλάμε για μια τραγωδία που υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία που την περιγράφουν και πριν απ΄όλα η απόγνωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ποιον να πιστέψουν αυτοί; Τον Α.Τσίπρα που δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει Εργασιακό Μεσαίωνα» σαν να μην καταλαβαίνει ότι ο Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ ή τον Σκουρλέτη που θυμήθηκε ότι δεν πρέπει «να ξεπουληθεί η ΔΕΗ» έχοντας ο ίδιος ευθύνη που η χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας έχει πέσει από 2,67 δις. ευρώ σε 635 εκατομ. ευρώ.

21 Apr 2017 00:09
50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

της Εύης Καρακώστα

21 Απριλίου 1967 - Η Βουλή των Ελλήνων περικυκλωμένη απο τεθωρακισμένα του στρατού.

Read more...
17 Apr 2017 19:45
Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση!

του Ζαχαρία Ζούπη

Το Πάσχα πέρασε, μπήκαμε πια στους συνηθισμένους ρυθμούς και επιστρέφουν πια οι θεσμοί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Read more...
14 Apr 2017 14:53
Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα Λιπάσματα

Της Νίνας Κασιμάτη*   Όσοι έχουμε μεγαλώσει στο Πέραμα και το Κερατσίνι, γνωρίζουμε πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με το θαλάσσιο μέτωπο, και πώς διαπλάστηκε η κοινωνία μας εδώ σε σχέση με εκείνο. Είμαστε μεγαλωμένοι με το αίτημα, την ανάγκη και τους αγώνες να ανακτηθεί η άμεση πρόσβαση σε αυτό [ ... ]

Read more...
12 Apr 2017 21:02
Το ελληνικό εμπόριο πιστεύει στην Ανάσταση του Κυρίου, αλλά όχι και της αγοράς

Του Βασίλη Κορκίδη

Παρά τη καταρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο E.G. της 7ης Απριλίου στη Μάλτα, η αναβλητικότητα της αξιολόγησης επί πέντε μήνες έχει δημιουργήσει μία έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην αγορά.

Read more...
10 Apr 2017 22:46
Ευκαιρία το Brexit για την ελληνική Ναυτιλία

Του Βασίλη Κορκίδη

Με αφορμή την έναρξη του δημόσιου διαλόγου στην Ελλάδα, σχετικά με το ζήτημα του "Brexit" και τις συνέπειες που επιφέρει το εν λόγω γεγονός στην ελληνική οικονομία 
αλλά και τις ευκαιρίες, που παρουσιάζονται σε αυτήν, ιδιαίτερα στην ελληνική ναυτιλία, ο Πρόεδρος του Εμπορικού [ ... ]

Read more...
10 Apr 2017 13:23
Ολοταχώς προς εκλογές

Του Ζαχαρία Ζούπη

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί να υπήρξε η να ξαναϋπαρξει ποτέ Κυβέρνηση

Read more...
05 Apr 2017 09:30
Υπάρχει πολιτική λύση για να ξεφύγουμε από το τέλμα;

Του Ζαχαρία Ζούπη

Οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες περνούν, τα Εurogroup περνούν και η αξιολόγηση δεν λέει να κλείσει. Όλη αυτή η πορεία της δήθεν διαπραγμάτευσης, θα μπορούσε πράγματι να ανεκδοτοποιηθεί, αν οι καταστάσεις δεν προδιαγράφονταν ήδη τραγικές για την Οικονομία και την χώρα. Γιατί πράγματι [ ... ]

Read more...
30 Mar 2017 20:57
Πειραιάς: Πρώτο λιμάνι, πρώτος προορισμός(;)

του Γιώργου Θεοδωρίδη*

Ο Πειραιάς είναι το πρώτο λιμάνι της χώρας μας. Είναι όμως και μια όμορφη πόλη. Μερικοί θα τη βρουν, πλέον, όχι και τόσο όμορφη. Περισσότεροι ίσως θα πουν ότι θέλουν να μετακομίσουν κάπου αλλού. Πιθανόν στα νότια προάστια, αλλά μακριά από το μποτιλιάρισμα που προκαλούν [ ... ]

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)