Το γινάτι βγάζει μάτι...

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά τις τρεις θυελλώδεις συνεδριάσεις να προχωρήσει στην εξέταση της συνταγματικότητας του Νόμου Παπά για τα Κανάλια κόντρα σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κάποιες από τις οποίες παραπέμπουν σε παρακρατικές κινήσεις άλλων εποχών και ευθέως αντιδημοκρατικές, ανελεύθερες λογικές, αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα για την αντοχή των θεσμών της κοινωνίας μας και πριν απ' όλα της Δικαιοσύνης.

Κορυφαίο παράδειγμα των αθλιοτήτων που προηγήθηκαν της απόφασης ήταν η διαρροή προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστικού και η σπουδή του δήθεν ευαίσθητου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Υπουργού Δικαιοσύνης να διατάξει πειθαρχικό έλεγχο για αυτά, την μέρα μάλιστα που ο συγκεκριμένος δικαστικός συμμετείχε στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ! Αντί να διατάξει έρευνα για την υποκλοπή των προσωπικών email επικοινωνίας του δικαστικού, αποφάσισε σαν να μην ήξερε ότι αυτά τα παράνομα αποκτηθέντα στοιχεία δεν μπορούν βάσει Συντάγματος να χρησιμοποιηθούν σε κανένα έλεγχο. Άλλωστε από πότε η ερωτική επικοινωνία μέσω email συνιστά αντικείμενο ελέγχου; Ο «ευαίσθητος» Υπουργός έκλεισε τα μάτια στην υποκλοπή, στην δημοσιοποίηση προιόντος εγκλήματος, στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διέταξε έλεγχο ...κατά του Δικαστικού !
Αν αυτό δεν ειναι προσπάθεια εκβίασης, πίεσης και εκφοβισμού και όχι μόνο, τότε τι είναι άραγε; Ποιον κοροιδεύει με το μειλίχιο ύφος του και την ρητορική υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων; Πως και θυμήθηκε μια ιστορία που κρατάει από το 2014, την μέρα συνεδρίασης του ΣτΕ ;Νομίζει δε ότι ξεπλένεται με την νεότερη εντολή για έλεγχο των αδικημάτων που έχουν διαπραχτεί, μετά όμως την απόφαση του ΣτΕ και την κατακραυγή κάθε λογικού ανθρώπου, κάθε δημοκράτη; Παρεπιπτόντως, θλιβερός, κατάπτυστος βοηθός του σ΄αυτή την προσπάθεια η εφημερίδα της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς και σήμερα χειρότερη εκδοχή της ΑΥΡΙΑΝΗΣ που έσπευσε «δίνοντας» την πηγή της να δημοσιοποιήσει την απόφαση του Υπουργού μαζί με το όνομα του Δικαστικού. Αναφερόμαστε στην ΑΥΓΗ που οι ιθύνοντές της έχουν κάνει τα κόκκαλα του Λεωνίδα Κύρκου να τρίζουν για την αρρωστημένη απουσία κάθε αξίας, κάθε όριου στα γραφόμενα τους. Έχουν απλά δεχτεί να παίζουν τον ρόλο γραναζιού γα την διατήρηση μιας κυνικής εξουσίας.

Η μεγάλη πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας έδειξε, ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το κατεκτημένο επί δεκαετίες κύρος του και ότι δεν καταλαβαίνει από «κυπίτικα κόλπα», πιέσεις, εκβιασμούς, πρακτικές καπελώματος του ρόλου του, πρακτικές χειραγώγησής του.

Ας λάβουμε δε υπόψη, ότι σ΄όλο το τελευταίο διάστημα ζούμε μια συστηματική, μεθοδευμένη προσπάθεια κωλυσιεργίας της λειτουργίας του, αποφυγής έγκαιρη απόφασης για την συνταγματικότητα του εκτρώματος Παπά.

- Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣτΕ που μας είπε το αμίμητο ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας. Και με την ευκαιρία, ας του θυμήσουμε εκ μέρους μας ότι αν αυτό όντως τον ενδιαφέρει, μπορεί να δει την έρευνα της ΟPINION POLL, στην οποία το 61% δήλωνε τι η Κυβέρνηση με όλες τις κινήσεις της δεν ενδιαφερόταν να χτυπήσει την διαπλοκή αλλά να ελέγξει προς όφελός της τα Μ.Μ.Ε και το 69.2% θεωρούσε ότι ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί.

- Ας θυμηθούμε την σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς λίγες μέρες πριν και με θέμα υποτίθεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης , όπου τελικά συζητήθηκαν οικονομικά των ανώτατων δικαστικών και το ρουσφέτι της κ.Θάνου για παράταση της θητείας της κόντρα στις σαφείς επιταγες του Συντάγματος. Σ ΄όλα αυτά βέβαια ο κ Τσίπρας έδειξε κατανόηση .... Αλοίμονο. Άλλο σκεφτόταν. Αν τον ενδιέφεραν τα οικονομικά των δικαστικών θα είχε συναντηθει με τις Δικαστικές Ενωσεις.

- Ας θυμηθούμε την ωμή παρέμβαση Τσίπρα που από την Θεσσαλονίκη δήλωνε ούτε λίγο,ούτε πολύ ότι είναι αδιανόητο να κυρήξει αντισυνταγματικό τον Νόμο Παπά το Στε! Ποτέ στην Μεταπολίτευση δεν υπήρξε πιο ωμή, πιο κυνική,πιο ανοικτή παρέμβαση Πρωθυπουργού στην Δικαιοσύνη και ειδικότερα στο έργο του ΣτΕ !

- Ας θυμηθούμε το αλλόκοτο διαγωνισμό στον οποίο η αρμόδια Επιτροπή είχε εγκρίνει ...τα πόθεν έσχες ,ακόμα και τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και ας αναρωτηθούμε γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχει άρνηση να ενημερωθελι η Βουλή για αυτά !

- Ας θυμηθούμε την πορεία αναβολών του ΣτΕ που ήταν να συνεδριάσει αρχές Σεπτεμβρίου και μέσα από μια περίεργη διαδρομή συνεδρίασε Οκτώβριο, με μια συνεδρίασή του να τινάζεται στον αέρα από τον όδιο τον Πρόεδρό του ,για να φτάσουμε – παρά τις περί αντιθέτου προσπάθειες – να επιταχύνει τις διαδικασίες . Έχουμε βέβαια δρόμο... Για να δούμε τι άλλο θα προκύψει ....

- Ας θυμηθούμε την ύποπτη βιασύνη της Κυβέρνησης και του κ . Παπά να προχωρήσει στον διαγωνισμό , χωρίς να περιμένει πρώτα την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να είναι καθαρό το τοπίο για την συνταγματικότητα του Νόμου .

- Ας θυμηθούμε δε, την επιμονή να δοθούν μόνο τέσσερεις άδειες , ενώ η σύγχρονη τεχνολογία και η ψηφιακή πραγματικότητα δίνει την δυνατότητα για πολύ περισσότερες άδειες . Και μαζί μ΄αυτό, ας θυμηθούμε τα ανέκδοτα περί μελέτης της Φλωρεντίας η των αντοχών της αγοράς .

- Ας θυμηθούμε δε επίσης, την επιστολή του Αρμοδίου Επιτρόπου όπου έθετε ερωτήματα που αφορούσαν στον πλουραλισμό,στην πολυφωνία και επομένως και σε θέματα Δημοκρατίας

Θα μπορούσε κάποιος να θυμηθεί πολλά ακόμα.Ωστόσο αυτά αρκούν για να αποδείξουν ότι η παρούσα Κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ελέγξει το Ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο , να ελέγξει την Δικαιοσύνη , να επιβάλει ένα καθεστώς μειωμένης πολυφωνίας,άρα και Δημοκρατίας .Σ ΄αυτή την κατεύθυνη κάνει τα πάντα αδίστακτα,κατηγορώντας ,αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ανακαλύπτοντας εχθρούς. Γνωστές τακτικές όμως ... Θα έπρεπε να καταλάβει ότι σε εποχή γενικευμένης κοινωνικής απόρριψής της δεν πιάνουν.Θα έπρεπε να καταλάβει ότι σε μια χώρα που η ομπρέλα της Ε.Ε λειτουργεί και ως ασπίδα Δημοκρατίας ,αυτά δεν περνούν.Θα έπρεπε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην μεγαλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ,ακόμα και μεγάλου τμήματος πολιτών που την εμπιστεύτηκαν ,οι οποίοι δεν είναι αποφασισμένοι να χειροκροτούν κάθε ακροβασία,κάθε μεθόδευση κόντρα στην Δημοκρατία και την καταπάτηση του Συντάγματος .

Ωστόσο, η Κυβέρνηση δείχνει να συνεχίζει. Επιμένει στην γνωστή τροπολογία γα τον χρόνο κλεισίματος των Καναλιών που δεν πήραν άδεια . Διαρρέει ότι θα προχωρήσει σε διαγωνισμό και για τα Περιφερειακά και τα Θεματικά Κανάλια .Δείχνει μοναδική ωμότητα και χοντροπετσιά απέναντι στο γεγονός ότι 2.000 άνθρωποι θα χάσουν την δουλιά τους! Και όλα αυτά ενώ το ΣτΕ μπαίνει στην τελική ευθεία πια εξέτασης του θέματος! Ο δε κ. Παπάς έχει περάσει από όσα Κανάλια μπορεί για να βάλει το φοβερό δίλημα: τι θα γίνει με τα λεφτά που θα χαθούν αν ο Νόμος κηρυχτεί αντισυνταγματικός; Μπορούμε να τυ προτείνουμε πολλούς τρόπους να βρει λεφτά. Αυτός όμως δεν έχει καταλάβει ότι πάνω από όλα και μάλιστα πατριωτικό καθήκον για όλους είναι η υπεράσπιση τπυ Συντάγματος; Υπουργός είναι.... και ισχυρός μάλιστα.

Η Κυβέρνηση και ο κ.Παπάς μπορούν να κάνουν ότι θέλουν .Αυτό που καταφέρνουν μέχρι στιγμή είναι να δημιουργούνται οι προυποθέσεις δημιουργίας ενός ευρύτατου πανδημοκρατικού μετώπου πέραν κομματικών, ιδεολογκών, πολιτικών διαχωρισμών. Κινδυνεύουν να μείνουν απελπιστικά μόνοι και περικυκλωμένοι από όλους . Τα παραμύθια ότι τους παλεύει η διαπλοκή και ότι δίνουν μάχες δεν πείθουν πια. Αν τους παλεύει κάποιος , είναι πια η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αν παλεύουν για κάτι, είναι μια εξουσία που δεν έχει ελπίδα, αρχές , αξιακό φορτίο και καμμια σχέση με την αλήθεια.

Ας προχωρήσουν, όπως επιθυμούν. Το γινάτι όμως βγάζει μάτι και κινδυνεύουν να βρεθούν όχι μόνο στο σπίτι τους, αλλά και υπόλογοι και όχι μόνο πολιτικά ... Τουλάχιστον κάποιοι ....

Υ.Γ : Ας προσέχει πάντως ο κ Παπάς. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δείξει καμμια ευαισθησία απένατι σε κανένα, αν απειλείται η εξουσία του. Ο νοών νοείτω ...

Άρθρο του προέδρου ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη

του Γιώργου Ιωακειμίδη*


Για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Στάζει φως στη θάλασσα...
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Μια θάλασσα ελπίδες...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Στα νερά του λιμανιού..
Παρά θιν αλός...
Ιστορίες στον ντόκο...
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Θάλασσες...
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
Γραμμές των οριζόντων!
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Αντανακλάσεις ...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Ανήσυχες νότες...
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Ανθίζουν οι νύχτες...
Αλλοτινό...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Νύχτες στο λιμάνι...
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Γλάροι στην κουπαστή
Το δέντρο που πληγώναμε..
Στην Πειραϊκή, είναι ακόμα καλοκαίρι...
Νύχτες στο Δημοτικό!
Πειραιάς αφ' υψηλού...
φωτο Lilian - Eva Mitrou
Νέες προοπτικές στο λιμάνι!
Ήλθε το Μετρό στον Πειραιά και το Δημοτικό...
Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα!
Όταν ο πιλότος παλεύει με τα κύματα..
Προσεχώς, μετρό!
Η θάλασσα του Πειραιά..
Βάρκα, γιαλό...
Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Δρόμος του φεγγαριού
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Καλή επιτυχία!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι

eep logo