Επίσκεψη Ε.Σταματάκη σε Αίγινα και Αγκίστρι

1 stamataki eleni

Με πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου επίσκεψη της βουλευτού Α΄ Πειραιά Ελένης Σταματάκη, στο Αγκίστρι και την Αίγινα.
Στο Αγκίστρι, η βουλευτής μαζί με αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας συνάντησαν το Δήμαρχο του νησιού Αθανασίου Γιάννη, συζήτησαν τα προβλήματα του νησιού και εν συνεχεία επισκέφτηκαν:
Το Αγροτικό ιατρείο όπου διαπιστώθηκε η έλλειψη αναλωσίμων ιατρικών υλικών και η αναγκαιότητα για συμπλήρωση του ιατρείου με δεύτερο γιατρό κατά τους θερινούς μήνες.
Το Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί με την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.
Τις δύο μονάδες αφαλάτωσης νερού που λειτουργούν κανονικά, ενώ δρομολογείται η διαδικασία για εγκατάσταση και λειτουργία 3ης μονάδας.
Το Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού, όπου διαπιστώθηκαν πολλά κτηριακά προβλήματα που χρειάζονται άμεση αποκατάσταση ( μέχρι την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου). Το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο που λειτουργεί χωρίς προβλήματα, τον Αστυνομικό σταθμό που έχει πρόβλημα με το όχημα λόγω παλαιότητας και συνεχών βλαβών και τέλος το Λιμενικό σταθμό.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Αίγινα και είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο της Αίγινας Μούρτζη Δημήτρη, τους αντιδημάρχους Γεννίτσαρη Κων/νο, Δέδε Βαγγέλη, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Οικονόμου Νικόλαο, τη γραμματέα Σαλπέα Καίτη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Ζορμπά Γιάννη. Εκεί ως κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αποκατάσταση του ΣΜΑ (Σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων) με την εκπόνηση μελέτης και άμεσης χρηματοδότησης, από την περιφέρεια για τη αποκατάσταση του χώρου. Επίσης συζητήθηκαν επιμέρους θέματα με κυρίαρχο το θέμα δρομολόγησης συμβατικού πλοίου, που θα ενώνει όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

eep logo