Η Ελένη Σταματάκη για το κτιριακό πρόβλημα του Α.Τ. Αίγινας

1 aigina astynomiko mesagrou

Εισηγητική Αναφορά με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την εποπτεία της κατάστασης του κτιριακού προβλήματος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κοινοποίησε η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Η βουλεύτρια Ελένη Σταματάκη διαπίστωσε και η ίδια την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Α.Τ. του νησιού κατά την τελευταία της επίσκεψη στο νησί στις 10-2-2017. Συνάντησε και συνομίλησε με τη διοίκηση του τμήματος και ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που εργάζονται στο νησί. Από τη συζήτηση προέκυψε και η ανάγκη επαναλειτουργίας του Α.Τ. Μεσαγρού, κάτι που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία Μεσαγρού, Βαθέως και Αγίας Μαρίνας.

Ήδη από το 2014 έχει διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι το εν λόγω κτίσμα, που στεγάζει το μοναδικό Α.Τ. του νησιού, μετά την κατάργηση του Α.Τ. Μεσαγρού, δεν εξασφαλίζει ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον στους εργαζόμενους στο Τμήμα και στους πολίτες που εξυπηρετούνται από αυτό. Το 2016 προκηρύχθηκε διαδικασία δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για το σκοπό αυτό, η οποία κηρύχθηκε άγονη και στη συνέχεια διακηρύχθηκε επαναληπτική, χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του προβλήματος έχει προκύψει άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης και πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. Αίγινας.