Πόρος: Δίχως καλοριφέρ λειτουργούν, εν μέσω ψύχους, το Γυμνάσιο και το Λύκειο

Καταγγελία Γ. Δημητριάδη

Χωρίς καλοριφέρ είναι τις τελευταίες μέρες το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πόρου λόγω έλλειψης πετρελαίου.


Σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο λόγος είναι ότι η δημοτική αρχή δεν έχει παραγγείλει πετρέλαιο, με συνέπεια το μάθημα να γίνεται σε συνθήκες Σιβηρίας, ενώ οι καθηγητές ενημερώνουν τα παιδιά ότι δήθεν δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο, προφανώς νομίζοντας και οι ίδιοι ότι αυτή είναι η αιτία.

"Όμως, λεφτά υπάρχουν. Διοίκηση δεν υπάρχει!
Πριν φτάσω στο σημείο να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα, ενημέρωσα θεσμικά για αυτό τον Δήμαρχο στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 26.1.2024 (καθώς πάλι εκείνος δήλωσε ότι δεν το γνώριζε, ενώ εγώ το γνώριζα…). Ωστόσο, πέρασαν τέσσερις ακόμα ημέρες χωρίς να γίνουν τα αυτονόητα και μάλιστα ενώ μεσολάβησε ΣΚ και υπήρχε πρόγνωση για το επερχόμενο ψύχος" αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Δημητριάδης και συνεχίζει:

"Σημειώνεται ότι μπαίνουμε στον Φεβρουάριο και η δημοτική δεν έχει αλλάξει ακόμα την σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών, με συνέπεια Πρόεδρός τους να εξακολουθεί να είναι ο σύμβουλος της μειοψηφίας Χρήστος Λίτσας, ο οποίος ωστόσο δεν έχει πλέον εξουσιοδότηση κίνησης των τραπεζικών τους λογαριασμών. Ούτε βέβαια νομιμοποιείται να δώσει οποιαδήποτε εντολή/παραγγελία σε προμηθευτή, ακόμα και αν για το καλό των παιδιών αποφάσιζε να παρακάμψει πραξικοπηματικά τον Δήμαρχο και την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας κα Ελ. Κουτουζή οι οποίοι και είναι οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε σχετική ενέργεια.
Δεν ζητήσαμε εμείς να διοικήσει τον Δήμο ο κ. Κουτουζής και οι σύμβουλοί του. Το διεκδίκησαν και το κέρδισαν οι ίδιοι στις εκλογές και οφείλουν να το κάνουν!"

(saronicmagazine.gr)

eep logo