Αίγινα: Εκδήλωση για την ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα

Στην παλαιά προβλήτα, το Σάββατο 21/10

Αυτό το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, από τις 8:00μ.μ., στον χώρο της παλαιάς προβλήτας θα πραγματοποιηθεί η 17η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα.

Το κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πρέπει να συνδυάζονταi.
To Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Έτσι,το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη17η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλσύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Με το μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»,σε περισσότερα από 35 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»

Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσουμε την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβολήτης Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Πολύτιμοι συνεργάτες η Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στην Αττική, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, μηνύματα σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση θα προβάλλονται την εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της δράσης από τα συστήματα τηλεματικής των στάσεων των λεωφορείων και εντός αυτών.

Επίσης η FREENOW, συμβάλλοντας στη δράση, δημιούργησε ειδική προσφορά που θα ισχύει μόνο για εκείνο το βράδυ για την ασφαλή μετακίνηση όσων βγουν να διασκεδάσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

(saronicmagazine.gr)

eep logo