Υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος - Σαλαμίνας

zefksi salaminas

Στην επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας, που διοργάνωσε ο Δήμος και η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Β΄Πειραιά κ. Καρακώστα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Δήμαρχοι Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής και κ. Σοφράς, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, φορείς της Σαλαμίνας και πλήθος κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων χαιρέτησε την εκδήλωση και παρατήρησε ότι το έργο, το οποίο αφορά και τον Δήμο Περάματος, είναι σύνθετο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προσέγγιση λόγω των πολλών παραμέτρων (προστασία του περιβάλλοντος, κυκλοφοριακό, υποδομές) που υπεισέρχονται και βέβαια πρέπει να ερωτηθεί ο λαός της Σαλαμίνας. Για τον λόγο αυτό συμφώνησε με τις προτάσεις της Δημάρχου για την διενέργεια Δημοψηφίσματος και βέβαια για παράταση της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2016, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Επίσης επισήμανε ότι έπρεπε να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας του έργου προκειμένου να διευκολυνθεί η απόφαση των κατοίκων.
Τέλος ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμο Σαλαμίνας για τις προτάσεις των απαιτούμενων έργων υποδομής και ανταποδοτικών από τον ανάδοχο.