Κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού στην Αίγινα

chatziperos takis

Αντίθετος δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Με το ΦΕΚ Β΄2928/31-12-2015 ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του αστυνομικού σταθμού Μεσαγρού Αίγινας, λόγω της λήξεως του συμβατικού χρόνου μίσθωσης και αδυναμίας εξεύρεσης άλλου κατάλληλου στην έδρα του και μέχρι άρσεως του λόγου αυτού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος δήλωσε ότι ο σταθμός αυτός εξυπηρετεί μία μεγάλη περιοχή της Αίγινας, όπου περιλαμβάνονται τα χωριά Μεσαγρού, Αγίοι, Σουβάλα, οικισμός Κάβος, Αγία Μαρίνα, Άλωνες, Πόρτες και Κύλινδρας.
Επιπλέον η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα λόγω της ύπαρξης του ναού της Αφαίας και του Αγίου Νεκταρίου και η Αγία Μαρίνα είναι ίσως από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς του Αργοσαρωνικού με ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες.
Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή και το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής. Η απόφαση λοιπόν να κλείσει ο αστυνομικός σταθμός Μεσαγρού, λόγω οικονομίας, είναι επιεικώς άκαιρη.
Ο κ. Χατζηπέρος είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού Μεσαγρού και συμπαρίσταται στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, οι οποίοι είναι σε μεγάλο αναβρασμό. Τέλος έχει έρθει σε επαφή με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

eep logo