Προχωράει η κατασκευή του υποθαλάσσιου της Αίγινας

ypothalassios 5

Σύνδεση του νησιού με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περανίου Σαλαμίνας

Με ανακοίνωσή της η Αντιπεριφέρεια Νήσων δηλώνει πως «με συνέπεια λόγων και έργων σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και μέσα στο χρονικό πλαίσιο, έγινε η παραλαβή των φακέλων για τον υποθαλάσσιο αγωγό του έργου με τίτλο «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ».
Πρόκειται για έργο πνοής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας, λύνει τα προβλήματα του νησιού σε ποιότητα, επάρκεια και τιμή. Επιπλέον συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε συνδυασμό με το φράγμα που έχουμε προγραμματίσει στο ρέμα της Σκοτεινής, να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να αποκατασταθεί η περιβαλλοντική ισορροπία στο νησί.
Αυτό είναι μία αποφασιστική απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι αμφισβητούσαν δυνατότητες και προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Το ενδιαφέρον και η αγωνία της Δημοτικής Αρχής αποτυπώνεται ανάγλυφα από την πολυπρόσωπη παρπυσία της με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Μούρτζη, τον Δημοτικό Σύμβουλο (τέως Αντιδήμαρχος ύδρευσης) κ. Άγη Μαρμαρινό, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Γεώργιο Σκαλτσιώτη, τον Πρόεδρο Τουριστικής επιτροπής Αίγινας κ. Γεώργιο Μούρτζη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκο Πτερούδη».

eep logo