Λάθος υπολογισμός του ΕΕΤΑ στις Σπέτσες

spetses

Ερώτηση – Αίτημα για διόρθωση των εσφαλμένων χρεώσεων από τον Κ.Κατσαφάδο

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για τη διόρθωση λαθών και τον επανακαθορισμό του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013 στις Σπέτσες κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του κάνει λόγο για λάθος υπολογισμό του ΕΕΤΑ 2013 που προήλθε από λανθασμένες τιμές ζώνης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθούν υπέρμετρα οι κάτοικοι του νησιού.

Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνοντας την αδικία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι των Σπετσών παρά τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν εκδοθεί, ερωτά τον κ. Υπουργό εάν και πότε θα υπολογιστούν ξανά οι εσφαλμένες χρεώσεις του ΕΕΤΑ στις Σπέτσες.

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με επανειλημμένες επιστολές, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και οι Δημότες Σπετσών, από το 2013 έχουν επισημάνει το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον λάθος υπολογισμό του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, που προήλθε από λανθασμένες τιμές ζώνης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις υπέρμετρες χρεώσεις για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού.
Επειδή η αδικία εις βάρος των Σπετσιωτών εντείνει την ήδη δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση,
Επειδή τα λάθη του κράτους δεν μπορεί να βαρύνουν τους πολίτες,
Επειδή παρά τις διευκρινιστικές ΠΟΛ που έχουν εκδοθεί το πρόβλημα παραμένει,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι πρόκειται να πράξει για να επαναϋπολογιστούν οι εσφαλμένες χρεώσεις του ΕΕΤΑ στις Σπέτσες και πότε;