60 χιλιάδες για τις πλημμύρες στον Δήμο Ύδρας

ydra spitia

Το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ επιχορηγήθηκε στον Δήμο της Ύδρας για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στις 23 Οκτωβρίου 2015, μετά από ερώτηση του Βουλευτή ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου.
Στην ερώτησή του ο Βουλευτής είχε επισημάνει τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το νησί από τη σφοδρή κακοκαιρία, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ύδρας για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κατσαφάδου, τονίζει ότι «ο Δήμος Ύδρας επιχορηγήθηκε με την υπ. Αριθμόν 37694/02-11-2015 απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Μπαλάφαμε ποσό ύψους 60.000 ευρώ, μέσω της ΣΑΕ 055, που αφορά στο «Πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκτακτη αυτή περίπτωση.»
Για το θέμα της στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχών της Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Δήμος της Ύδρας, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «έχει ήδη ενημερωθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων από τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Μπαλάφα.»

eep logo