Οριστική απόφαση της Περιφέρειας η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού Σαλαμίνας-Αίγινας

aigina ypothalassios agogos

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τ.Χατζηπέρος σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό ΕΥΔΑΠ που θα συνδέει τη Σαλαμίνα με την Αίγινα, «επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, όχι όλα καλοπροαίρετα, για την καθυστέρηση του διαγωνισμού. Για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και για αποκατάσταση της αλήθειας», ο Τ.Χατζηπέρος δηλώνει πως:
«Η παράταση της δημοπράτησης του έργου αποφασίσθηκε με την υπ’ αριθμ.2333/6-11-2015Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία εξέτασε 4 ενστάσεις κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, λόγω της Δ΄τάξεως του μελετητικού πτυχίου που απαιτεί ο διαγωνισμός, αλλά και 6 αιτήματα για παράταση της ημερομηνίας του διαγωνισμού.
Η παράταση της ημερομηνίας ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ΦΕΚ διαγωνισμών αλλά και στις εφημερίδες που είχε δημοσιευθεί αρχικά ο διαγωνισμός αλλά και στους ενδιαφερόμενους που έχουν πάρει τεύχη για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.
Επίσης έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.
Το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή εγκρίθηκε με την. υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ17γ/02/27/ΦΝ440/06-02-2013 Απόφαση Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ μετά τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του ΥΠΟΜΕΔΙ.
Στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι τα πτυχία Δ΄τάξεως επελέγησαν λόγω της σοβαρότητας και μοναδικότητας του έργου για τον Ελλαδικό χώρο.
Αποτελεί οριστική απόφαση της Περιφέρειας η κατασκευή του ζωτικού αυτού έργου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας».

eep logo