Μόνο ήπιες παρεμβάσεις στον όρμο «Οχυρά» στην Πέρδικα της Αίγινας

aigina naftika oxyra

Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης από τον Θοδωρή Δρίτσα προς τον Υπουργό Άμυνας

Ο Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, με θέμα: «Μόνο ήπιες παρεμβάσεις στον όρμο ‘’Οχυρά’’ στην Πέρδικα της Αίγινας.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την αξιοποίηση αγροτεμαχίου εμβαδού 330.215,86 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου», στην γνωστή περιοχή «ΟΧΥΡΑ» στο πανέμορφο λιμανάκι της Πέρδικας του Δήμου Αίγινας. Μάλιστα, οι δεσμευτικοί όροι για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων, είναι η ένταξη στις Στρατηγικές Επενδύσεις και η μακροχρόνια μίσθωση 99 ετών, με ετήσιο μίσθωμα € 1.000.000.

Τέτοιο σχέδιο είχε ενεργοποιηθεί και το 2014 το οποίο απετράπη και ακυρώθηκε με την ανάληψη της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, μετά από γενικευμένη διεκδίκηση της Αιγινίτικης κοινωνίας και του Δήμου Αίγινας.

eep logo