Ύδρα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες

ydra spitia

Στην κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ύδρας, για τους επόμενους τρεις μήνες, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 23 Οκτωβρίου.

Τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν σε χειμάρους τους στενούς πλακόστρωτους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες καταστροφές σε παραλιακά εμπορικά καταστήματα.

Από τη δυνατή νεροποντή σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε ισόγεια σπιτιών, επιχειρήσεις και στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία για άμεση συμπαράσταση τόσο στους πληγέντες όσο και στον δήμο.

«Από το πρωί της Παρασκευής είμαστε στο πόδι. Σήμερα είδαμε τις ζημιές που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τις εκτιμήσουμε, μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής. Έχουν πληγεί σοβαρά» τουλάχιστον 20 καταστήματα, ενώ σε 10 σπίτια έχει καταστραφεί η οικοσκευή σε σημείο κάποιοι να μην έχουν που να μείνουν. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι υποδομές της πόλης, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και το λιμάνι που μπαζώθηκε από τα χώματα που κατέβασαν τα νερά, ενώ υπάρχει και καθίζηση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κουκουδάκης, είπε ότι η θεομηνία ήταν πρωτοφανής και ούτε οι γηραιότεροι κάτοικοι του νησιού θυμούνται κάποια ανάλογης έντασης, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό που αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί αυτή η θεομηνία και τα όσα επέφερε.

in.gr

eep logo