Επίσκεψη Τ.Χατζηπέρου στην Αίγινα

chatziperos dimarxos aiginas

Την Αίγινα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Σύμβουλό του Σταύρο Πλατή.
Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης με το Δήμαρχο του νησιού στο Μεριστό, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πολιτών. Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης τέθηκαν και συζητήθηκαν πολλά θέματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι φορείς όσο και οι απλοί πολίτες της Αίγινας.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε αρχικά, στο θέμα των συγκοινωνιών (χερσαίων και θαλασσίων), πρόβλημα που γίνεται πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται η τουριστική κίνηση. Συζητήθηκαν επίσης, θέματα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και των απορριμμάτων, των εκτελούμενων και εκτελεσθέων έργων, του αγωγού ύδρευσης, των αθλητικών εγκαταστάσεων (που ουσιαστικά απουσιάζουν από το νησί), η πρωτογενής παραγωγή. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα οικόσιτα, του Κέντρου Υγείας, το κτιριακό που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα, η έλλειψη καυσίμων για τα περιπολικά, η ελλιπής αστυνόμευση, το ΕΚΠΑΖ κ.α.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία φράγματος και λιμνοδεξαμενής στο ρέμα της Σκοτεινής, ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση νερού για την άρδευση των καλλιεργειών και κυρίως των φιστικιών, που αυτή τη στιγμή ποτίζονται με υφάλμυρο νερό με όλες τις αρνητικές για τα δέντρα συνέπειες.
Στη συνέχεια μετέβη στο λιμάνι της Πέρδικας όπου παρακολούθησε τα έργα που πραγματοποιούνται από ειδικά συνεργεία στον πυθμένα του λιμένα και αφορούν την κατασκευή ενός προστατευτικού λιμενοβραχίονα, ώστε το λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο, να μην κινδυνεύει από τους έντονους τοπικούς κυματισμούς που δημιουργούνται από το νησί της Μονής.
Το βράδυ πραγματοποίησε διεξοδική συζήτηση για όλα τα προβλήματα της Αίγινας, με μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.

eep logo