Σύσκεψη στη Σαλαμίνα για το θέμα της λαϊκής αγοράς

chatziperos laiki salamina

Θέματα που αφορούν στα προβλήματα της λαϊκής αγοράς, στην αντιπυρική προστασία και στα εκτελούμενα έργα συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος. Συμμετείχαν η Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τοπικοί φορείς του νησιού και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά.
Διαπιστώθηκε η χαοτική κατάσταση όσον αφορά την χωροθέτηση και τις αδειοδοτήσεις της λαϊκής αγοράς. Αποφασίστηκε οι αρμόδιοι φορείς της λαϊκής και ο Δήμος να απευθυνθούν στην Επιτροπή λαϊκών αγορών με συγκεκριμένα αιτήματα έτσι ώστε να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα και οι υφιστάμενες αδικίες.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά όπου και συζήτησε με παραγωγούς και εμπόρους.
Αναφορικά με το θέμα της αντιπυρικής προστασίας, ο κ. Χατζηπέρος διαπίστωσε ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν τα προγραμματισμένα έργα, (καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, αγροτικών δρόμων και αποξηλώσεις) λόγω έλλειψης προϋπολογισμού του Δήμου. Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την σοβαρότητα του προβλήματος και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Τέλος, αναφορικά με τα έργα στη Λεωφόρο Φανερωμένης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρη η λεωφόρος. Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την ανοχή τους και την υπομονή τους.

eep logo