Συνεχίζονται οι επισκευές στο λιμάνι της Ύδρας

limani ydra 2

Η καθυστέρηση των έργων προκαλεί δυσλειτουργίες εν όψει τουριστικής περιόδου

Την Ύδρα επισκέφθηκε την Δευτέρα 30 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος για τον συντονισμό των εργασιών αποπεράτωσης του επιβατικού λιμένα, ο οποίος είναι υπό επισκευή αλλά καθυστερεί πολύ με αποτέλεσμα να δημιουργεί δυσλειτουργίες στο λιμάνι ενόψει της τουριστικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει.
Ενδεικτικά σήμερα επισκέφθηκαν το λιμάνι της Ύδρας 40 ιστιοπλοϊκά σκάφη με 400 Ρώσους τουρίστες, με αποτέλεσμα στο λιμάνι να υπάρξει το αδιαχώρητο.
Δεδομένη είναι η ευαισθησία της Περιφέρειας Αττικής στο να ολοκληρώνονται τα έργα έγκαιρα και επιτυχώς. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται στοχευμένα έργα και δράσεις όπως είναι η επισκευή του εξωτερικού λιμενοβραχίονα (ΕΡΓΑ Β΄ ΦΑΣΗΣ) το οποίο θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή την τρέχουσα εβδομάδα, με στόχο να ξεκινήσει το έργο από τον Οκτώβριο του 2018.
Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την επίλυση του ηλεκτροφωτισμού του μονοπατιού Καμίνι-Βλυχός, το οποίο δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού.