Ευρεία σύσκεψη για το αποχετευτικό δίκτυο Σαλαμίνας και Σπετσών

p n 230418

Τμηματικά ολοκληρώνεται σε Αμπελάκια και Σελήνια λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με την συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΕΡΑΑ, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων και της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΑΑΓΗΣ ΑΕ-ΔΕΚΤΩΡ ΑΕ.
Αρχικά έγινε μία σύντομη αναφορά για την εξέλιξη των εργασιών του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ». Στα Σελήνια, το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 85% με πορεία άμεσης ολοκλήρωσης ενώ στην περιοχή των Αμπελακίων, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα, έχουμε και τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Γι’ αυτό, αποφασίστηκε να εκτελεστούν μόνο τα τμήματα στα οποία έχουμε τα λιγότερα αρχαιολογικά ευρήματα ολοκληρώνοντας το 70% του έργου και στη συνέχεια να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης και των υπολοίπων.
Στη συνέχεια, εξετάστηκαν εκτενώς και διευκρινίστηκαν τα κρίσιμα σημεία του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ», το οποίο «καρκινοβατεί» λόγω διαφόρων προβλημάτων, και συναποφασίστηκε η σύνταξη πλήρους ανακεφαλαιωτικού πίνακα από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων.
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκομένων προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί πλήρως, χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το πνεύμα καλής συνεργασίας.

 

eep logo