Ευρεία σύσκεψη για το έργο του δικτύου ακαθάρτων Σαλαμίνας

salamina island

Στις περιοχές Σελήνια, Αμπελάκια, Φοίνικας και Καματερό

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος για την εξέταση των προβλημάτων του έργου του δικτύου ακαθάρτων στις περιοχές Σελήνια, Αμπελάκια, Φοίνικας και Καματερό.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, κ. Χρυσουλάκη Στέλλα, οι αρχαιολόγοι κ.κ. Κάτουλα Άντα και Καπετανοπούλου Ανδρομάχη, υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας αλλά και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε..

Αναφορικά με τα Σελήνια το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 85%. Στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης της όχλησης των κατοίκων και των επισκεπτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία τη συνέχιση των αποκαταστάσεων της ασφαλτόστρωσης αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τους θερινούς μήνες όπου η επισκεψιμότητα στο νησί της Σαλαμίνας είναι πολύ μεγάλη. Όσον αφορά στην τελική σύνδεση με το τελευταίο αντλιοστάσιο Α4 της Κυνόσουρας προς την Ψυτάλλεια, να πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την εκτέλεση του έργου στην περιοχή των Αμπελακίων, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα με αποτέλεσμα να έχουμε και τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις, αποφασίστηκε να εκτελεστούν μόνο τα τμήματα στα οποία έχουμε τα λιγότερα αρχαιολογικά ευρήματα και στη συνέχεια να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης και των υπολοίπων.

Σχετικά με την περιοχή του Φοίνικα αποφασίστηκε να μην κατασκευαστεί τελικός αποδέκτης, αλλά να συνδεθούν τα επιμέρους δίκτυα με τον κεντρικό αποδέκτη των Παλουκίων.
Σε κάθε περίπτωση το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην εν λόγω περιοχή απασχολούνται 13 αρχαιολόγοι διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την ανάδοχο εταιρεία, την Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, κ. Χρυσουλάκη Στέλλα, τις αρχαιολόγους κ.κ Κάτουλα Άντα και Καπετανοπούλου Ανδρομάχη για το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας.