Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αίγινα και σχολείο στο Αγκίστρι

aigina varkes

Έγκριση ΠΕΣΥ για δύο σημαντικά έργα κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας για ηλικιωμένους και μαθητές

Δύο σημαντικά έργα κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας για ηλικιωμένους και μαθητές, αντίστοιχα, στην Αίγινα και το Αγκίστρι, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, ενέκρινε το Περιφερειακό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Πρόκειται για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, η οποία θα λειτουργήσει μετά την ανακαίνιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης προϋπολογισμού 3.047.080 ευρώ και την κατασκευή 6θέσιου Γυμνασίου - Λυκείου στον οικισμό Σκάλας Αγκιστρίου. Ο αντιπεριφερειάρχης εισηγούμενος την ΜΦΗ χαρακτήρισε το έργο «ζωτικής σημασίας» για την τοπική κοινωνία της Αίγινας, η οποία δεν διαθέτει ανάλογη υποδομή, ενώ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της (>65 ετών) υπερβαίνουν τους 2.500.

Η Μονάδα θα λειτουργήσει μετά την ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση μη χρησιμοποιούμενου κτηρίου, εντός οικόπεδου εμβαδού 3.077 m2. Θα αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους εμβαδού 510 τ.μ. έκαστος με δυναμικότητα 26 κλινών και τους απαραίτητους καθιστικούς χώρους, τραπεζαρίες, κουζίνα, χώρους προσωπικού και υγιεινής, κλπ. Σε ότι αφορά το νέο σχολείο ο κ. Χατζηπέρος επισήμανε ότι με το προτεινόμενο έργο «επιλύεται οριστικά το πρόβλημα στέγασης των μαθητών, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και αναβάθμίζεται η περιοχή, επ΄ ωφελεία των 1.100 κατοίκων του νησιού.

Από την πλευρά τους οι μαθητές του Γυμνασίου θα εγκαταλείψουν το παλαιό μικρό κτίσμα και τις προκατασκευασμένος αίθουσες όπου παρακολουθούν τα μαθήματα και οι μαθητές του Λυκείου την καθημερινή μετακίνηση τους στο νησί της Αίγινας. Η δυναμικότητα του σχολείου είναι για 180 μαθητές και προβλέπεται η κατασκευή έξη αίθουσων διδασκαλίας, εργαστήριων Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Φ/Χημείας, γραφείων και βοηθητικών χώρων καθώς επίσης και η κατασκευή μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 180 θέσεων με κυλικείο και βιβλιοθήκη, για τις πολιτιστικές - κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου.