"Αποκατάσταση και αξιοποίηση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας"

aigina kapodistriako

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλεύτρια Ελένη Σταματάκη

 

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου απάντησε στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλεύτρια Ελένη Σταματάκη, με θέμα "Αποκατάσταση και αξιοποίηση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (πρώην φυλακές) Αίγινας".

Στην απάντησή της, η Υπουργός αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει διαχρονικά.
Σύμφωνα με την απάντηση, στα εργαστήρια της ΔΣΑΝΜ βρίσκονται συντηρημένα 15 αποτοιχισμένα τμήματα τοιχογραφιών, από κελιά φυλακών, τα οποία θα επαντοποθετηθούν, όποτε το κτίριο αναστηλωθεί. Η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προβαίνει κάθε χρόνο σε εργασίες αποψίλωσης. Στόχος είναι η λειτουργία του κτιρίου ως Διαχρονικού Μουσείου.

Όπως αναφέρει:
"Στην κατεύθυνση αυτή εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες του έργου "Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για τη λειτουργία της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων στο Διαχρονικό Μουσείο της Αίγινας", οι οποίες εγκρίθηκαν με την αρ. πρωτ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΜΕΕΜΠΚ/379381/34700/6261/15.11.2016 ΥΑ.
Όσο αφορά δε, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, η Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του ΥΠ.ΠΟ.Α. έχει υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης για το έργο "Αποκατάσταση Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (Φυλακές Αίγινας) για νέες χρήσεις", με προϋπολογισμό 1.996.647,31€, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης του ΠΕΠ Αττικής η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης."

eep logo