Αντιπλημμυρική θωράκιση στο οδικό δίκτυο Πόρου

poros roloi

415 χιλ. από την Περιφέρεια Αττικής για τεχνικά έργα

 

Καθορίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων η Επιτροπή Παρακολούθησης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού του Πόρου από την θεομηνία της 4ης Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται στις 415.000 € από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Με το έργο αυτό θα αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο του Πόρου από τον Άγιο Στάθη, Ναό του Ποσειδώνα μέχρι την συμβολή με τον δρόμο του Μοναστηριού, ενώ συμπεριλαμβάνονται και διάφορα τεχνικά έργα.

Για την ολοκλήρωση όμως των ζημιών έχουν εξασφαλιστεί επίσης από την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων επιπλέον 300.000€ από ίδιους πόρους, οι οποίες πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα. Τα έργα που θα εκτελεστούν με το ποσό αυτό αφορούν τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο του Πόρου και ανακατασκευή τριών μικρών γεφυριών και τοιχίων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία.

Σε δύσκολους καιρούς για την Χώρα, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων εκτελούν στοχευμένα ουσιαστικό έργο με έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση και όχι έργα «βιτρίνας».

eep logo