Συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος CLLD/LEADER Νήσων Αττικής

chatziperos hmerida leader

Ενημερωτική ημερίδα στην Αίγινα για την αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Αίγινα επισκέφθηκε την Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου συνεργασίας Δήμων της ΠΕ Νήσων Αττικής, προκειμένου να παραβρεθεί στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 Νήσων Αττικής.
Στην ημερίδα συμμετείχε ο Δήμαρχος Αίγινας και Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων της ΠΕ Νήσων Αττικής κ. Δημήτριος Μούρτζης, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD 2014-2020 κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Γενικός Δ/ντης της διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ κ. Μαρίνος Μπερέτσος, ο Δήμαρχος Πόρου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων άλλων συλλογικών οργάνων της τοπικής κοινωνίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων αφού μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας, λόγω της Τεχνικής και Διαχειριστικής επάρκειας, με την αναπτυξιακή ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ για την αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, την ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού, καθότι το τουριστικό προϊόν αποτελεί «συγκριτικό πλεονέκτημα» για τα Νησιά της Αττικής και την Τροιζηνία. Τόνισε δε την προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους της Περιφέρειας για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων αξιοποιώντας δυναμικά της στοιχεία και ήδη υπάρχουσες καλές πρακτικές.
Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας προκειμένου να διαπιστώσει τον ρυθμό της προόδου των εργασιών του έργου.

eep logo