Προβλήματα από την αύξηση των αγριογούρουνων της Τροιζήνας

agriogourouna

Επιστολή Π.Χατζηπέρου στο υπουργείο Περιβάλλοντος για άμεσα μέτρα

Για το φλέγον ζήτημα σχετικά με την αύξηση του αριθμού των αγριόχοιρων στην περιοχή της Τροιζήνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος απέστειλε την κάτωθι επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή της Τροιζηνίας. Η ύπαρξη των αγριόχοιρων, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των καλλιεργητών, των κατοίκων, καθώς και ζητήματα ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Διευκρινίζουμε ότι η περιοχή της Τροιζηνίας ανήκει μεν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής-Π.Ε. Νήσων, αλλά γεωγραφικά στην Πελοπόννησο. Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από την ύπαρξη των αγριόχοιρων, παρακαλούμε όπως ισχύσει η υπ’ αρ. 159489/1969/31-07-2017 Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει ως μέγιστο αριθμό κυνηγιού ατόμων αγριόχοιρου από έξι σε δέκα ανά ομάδα και έξοδο σε ορισμένες περιοχές, εντός αυτών και η Πελοπόννησος και για την Τροιζηνία.
Συνημμένα σας υποβάλλουμε τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα και σχετικές φωτογραφίες, ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής που παρατηρείται.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.»