Το ζευγάρι των δημοσιογράφων που εγκατέλειψε την Αθήνα για τη μαγευτική Αίγινα

sila provis

Είναι ένα από τα ζευγάρια που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα με όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις της για την επαρχία. Η διαφορά στην εν λόγω περίπτωση είναι ότι και οι δυο τους άφησαν πίσω πετυχημένες καριέρες. Οχι, όμως και τη δουλειά τους, αφού έφυγαν από την Αθήνα και πήγαν στην Αίγινα όπου συνέχισαν να κάνουν την ίδια δουλειά. Με άλλους όρους βέβαια, σε άλλο περιβάλλον και υπό άλλες συνθήκες. Ο λόγος για τους δημοσιογράφους Γιάννη Προβή και Σίλα Αλεξίου.
Με μακρά θητεία και οι δυο στο ρεπορτάζ, η Σίλα Αλεξίου στο δικαστήρια (δικαστική ρεπόρτερ), πρώτα για τη Βραδυνή και μετά για Τα Νέα και ο Γιάννης Προβής καταγράφοντας και σχολιάζοντας τα πολιτικά τεκταινόμενα για μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν προέβλεπε τη μετεγκατάσταση. Πριν από τέσσερα χρόνια όμως, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την επιτυχημένη αυτή δημοσιογραφική καριέρα που και οι δύο είχαν χτίσει επί δεκαετίες για έναν νέο μεγάλο «έρωτα»: Την Αίγινα. Έναν τόπο στον οποίο θα μπορούσαν να ζήσουν με πολύ καλύτερους όρους από ότι στην Αθήνα, δηλαδή χωρίς άγχος και τις λοιπές αγωνίες και δυσκολίες που έχει η ζωή στην πρωτεύουσα.
Και επειδή το μικρόβιο της δημοσιογραφίας δεν φεύγει, το γεγονός ότι εγκατέλειψαν την Αθήνα δεν σήμανε και το τέλος της ενασχόλησης με τη δημοσιογραφία. Αντιθέτως. Και οι δυο τους, αξιοποιώντας την πολύχρονη πείρα τους ασχολήθηκαν και πάλι με τη μεγάλη τους «αγάπη», δημιουργώντας και εκδίδοντας το μηνιαίο περιοδικό Saronic Magazine που αναζητά λύσεις για τα προβλήματα του νησιού. Μάλιστα, η έκδοσή του προηγήθηκε της μετακόμισης, καθώς όπως εξηγεί η κυρία Αλεξίου το περιοδικό ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010 και η απόφαση για το... διαζύγιο με την Αθήνα ήρθε τον Μάρτιο του 2011. Μια επιλογή που το ζευγάρι δεν έχει μετανιώσει καθόλου. Μάλιστα, όπως λέει η κυρία Αλεξίου μιλώντας στην Espresso παρότι η Αθήνα είναι τόσο κοντά, «προσωπικά την αποφεύγω».

Τα καλά της Αίγινας

«Καταρχήν στην Αίγινα κυκλοφορούμε με τα πόδια. Συναντιόμαστε με φίλους χωρίς να έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις επί συνεννοήσεων. Πηγαίνουμε συχνά σε όλα τα νησιά και στις νησιωτικές περιοχές του Αργοσαρωνικού. Σε σύγκριση με τα... δικαστήρια όπου έτρεχα καθημερινά α τα προηγούμενα χρόνια μάλλον είναι καλύτερα! Και το σημαντικότερο είναι, απολαμβάνουμε τη θάλασσα κολυμπώντας καθημερινά από την Ανοιξη έως το τέλος του Φθινοπώρου. Στη θέα του λιμανιού της Αίγινας από το σπίτι δεν χρειάζεται να αναφερθώ γιατί θα ζηλέψετε», λέει μιλώντας στην Espresso η Σίλα Αλεξίου.

Το πολυσυζητημένο εξέφυλλο του Saronic Magazine

Γιάννης Προβής και Σίλα Αλεξίου είναι οι άνθρωποι πίσω από το πολυσυζητημένο και πολύ επιτυχημένο εξώφυλλο του Saronic Magazine «Η κυβέρνηση της Αίγινας», το Φεβρουάριο, όπου αποκάλυψαν τις σχέσεις των νέων μελών της κυβέρνησης με το νησί του Σαρωνικού. «Η Αίγινα δεν ήταν μόνο θέρετρο της καλής κοινωνίας, αλλά είχε αρχίσει από τις δεκαετίες του '20 και του '30 κιόλας να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών προοδευτικών ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος, με αποτέλεσμα παρά τη συντηρητική πολιτική ρίζα της, όλη αυτή η συνάφεια να εξελιχθεί σε μια ανοιχτή κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε δε ότι από τη δεκαετία του '80 η Αίγινα επηρεάστηκε αισθητά από το ''ρεύμα της αλλαγής''.Οσο για το ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του (όπως αποκάλυψε το Saronic Magazine) ήταν από τους πρώτους ανώνυμους Αθηναίους της μεταπολίτευσης που προτίμησαν νωρίς το φως της Αίγινας από τον νεοπλουτισμό της Μυκόνου. Επομένως, αυτή η μόδα φαίνεται να κρατάει χρόνια τώρα», σημειώνει ο Γιάννης Προβής μιλώντας στην Espresso.

varoufakis_stratou.jpgΟ Γιάνης Βαρουφάκης με την Δανάη Στράτου στην πρόσφατη απόδρασή τους στην Αίγινα πόζαραν σε κάποιο από τα μαγαζιά του νησιού με το πολυσυζητημένο εξώφυλλο..

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo