Στη Σαλαμίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

kyriakos mitsotakis salamina

Ενημέρωση για το έργο της απορύπανσης

Επίσκεψη στη Σαλαμίνα, που έχει πληγεί από τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώνεται για την πορεία αποκατάστασης της μεγάλης περιβαλλοντικής ζημιάς που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα.

Στα Σελήνια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε από κοντά το έργο των συνεργείων που επιμελούνται τη διαδικασία απορρύπανσης, τα οποία εργάζονται νυχθημερόν.

Πρόκειται για την τρίτη αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο και το Κερατσίνι.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ πριν από την την αναχώρησή του για την Ελευσίνα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη ανεπάρκεια στη διαχείριση του προβλήματος του ναυαγίου του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», και της ρύπανσης του Σαρωνικού. Και προανήγγειλε επικοινωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο Αλιείας για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε αλιείς.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση δεν έχει δραστηριοποιηθεί για την αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν από το Ταμείο Αποζημιώσεων κατά της Θαλάσσιας Ρύπανσης και τους ευρωπαϊκούς πόρους για τους αλιείς, με τα αρμόδια υπουργεία να μην κάνουν τίποτε.

«Σκοπός μας δεν είναι τόσο να αποδώσουμε ευθύνες, ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, στόχος μας είναι να δούμε τον τόπο του ναυαγίου, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, και να εξετάσουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα για το ναυάγιο και τη ρύπανση» επισήμανε.

Πηγή: liberal.gr

eep logo