Πυρκαγιά στο νησί των Σπετσών

spetses pyrkagia

Ένα πανέμορφο κομμάτι του πευκοδάσους αλλά και καλλιεργειών των Σπετσών «χάθηκε» δυστυχώς.


Περίπου 3.000 στρέμματα αναγεννημένης πεύκης από προηγούμενη πυρκαγιά, που ανήκει ως επί το πλείστον στο Ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στη ΝΔ πλευρά του νησιού (περιοχή Άγιοι Ανάργυροι και Ξυλοκέριζα), έγιναν στάχτη. Σε αυτό βοήθησαν πολύ και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί.
Το εθελοντικό κλιμάκιο του νησιού σε συνεργασία με τη Δ/νση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδος και Πελοποννήσου και τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στην φλεγόμενη περιοχή με κλιμάκιο της Περιφέρειας, με τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, με Αντιδημάρχους αλλά και με κατοίκους του νησιού.
Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου ήταν σε συνεχή επικοινωνία για την κινητοποίηση του μέγιστου αριθμού των μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο κ. Χατζηπέρος θέλει να ευχαριστήσει τους εθελοντές και το Πυροσβεστικό Σώμα για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Η 1η Αυγούστου είναι σημαδιακή ημέρα για το νησί διότι και οι προηγούμενες πυρκαγιές είχαν συμβεί γύρω από αυτή την ημερομηνία. Η σημερινή μέρα που ξημέρωσε ήταν καλύτερη για το πανέμορφο νησί των Σπετσών το οποίο έχει επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς.

eep logo