Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Σπέτσες

spetses fotia

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία και Αμαλιάδα

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πλέον να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι πυρκαγιές στην περιοχή Σωληνάρι Μεσσηνίας, καθώς και στην Αμαλιάδα, βρίσκονται σε ύφεση, ενώ δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές παρέμεναν τη νύχτα σε επιφυλακή σε Καλύβια και Ανάβυσσο για τον κίνδυνο οι φωτιές να αναζωπυρωθούν.

Στη Μεσσηνία η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή, μακριά πάντως από κατοικίες. Τριάντα πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία πεζοπόρο ομάδα προσπαθούσαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν ακόμη δύο αεροσκάφη Canadair και δύο πεζετέλ (PZL).

Στην Αμαλιάδα, τέλος, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή με πεύκα και ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι φλόγες δεν απειλούσαν άμεσα κατοικίες. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών (30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο) συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου, η πυροσβεστική κατάφερε, παρά τους δυνατούς ανέμους, να την περιορίσει σημαντικά. Ωστόσο στην περιοχή παραμένει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

kathimerini.gr