Μισά τα δρομολόγια προς Αγία Μαρίνα και Σουβάλα Αίγινας το 2017

souvala aegina

Ερώτηση Οδ.Κωνσταντινόπουλου προς ΥΝΑ και υπ.Τουρισμού

 

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π.Κουρουμπλή και την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσσέας Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει την σημαντκή φετινή μείωση στα δρομολόγια προς την Αγία Μαρίνα και τη Σουβάλα Αίγινας - κατά τη φετινή περίοδο δρομολογήθηκε πλοίο μόνο από τις 16 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι προορισμοί αυτοί καλύπτονταν με δρομολόγια από την 1η Μαΐου έως την 30ή Σεπτεμβρίου - που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική περίοδο και στην οικονομία της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Οδ.Κωνσταντινόπουλου:

«Σύμφωνα με καταγγελίες των επαγγελματιών του τουρισμού στην Αίγινα, κατά τη φετινή περίοδο δρομολογήθηκε πλοίο για την Αγία Μαρίνα και τη Σουβάλα Αίγινας μόνο από τις 16 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου. Οι ίδιοι προορισμοί, καλύπτονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με δρομολόγια από την 1η Μαΐου έως την 30ή Σεπτεμβρίου.
Με την φετινή αλλαγή, η τουριστική περίοδος για την Αγία Μαρίνα και τη Σουβάλα, σημαντικούς τουριστικούς προορισμού του νησιού, μειώνεται σχεδόν στο μισό, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Αίγινας. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν κοντινό και δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, που επισκέπτονται το νησί και για σύντομες διακοπές (σαββατοκύριακα) μέχρι και τους μήνες του φθινοπώρου, θεωρείται λογικό και σκόπιμο να παραταθεί η περίοδος δρομολόγησης του πλοίου που εξυπηρετεί την εν λόγω γραμμή, τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Υπάρχει σχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου για την παράταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αγίας Μαρίνας και της Σουβάλας Αίγινας, ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η φετινή τουριστική περίοδος»;

 

cotommatae