Ξεκινούν τα Μιαούλεια 2017 στην Ύδρα

miaouleia 2017

Ένα δεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων αρχίζει στις 15 Ιουνίου υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας

προς τιμήν του μεγάλου τέκνου του νησιού Ανδρέα Μιαούλη, του ναυάρχου του ελληνικού στόλου στην διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, που η επιτυχής του έκβαση, οδήγησε στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Μαζί με τον Μιαούλη η Ύδρα τιμά και δεκάδες άλλα παιδιά της, ναυμάχους, πλοιοκτήτες-καπεταναίους, μπουρλοτιέρηδες και απλούς ναύτες που πολέμησαν και αρκετοί από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για τον μεγάλο σκοπό.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, Μιαούλεια 2017, έχουν ενταχθεί πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ημερίδων, παραστάσεων, θέατρο του δρόμου, μια συναυλία με την Γλυκερία, ένα δρώμενο αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, μιας από τις πιο ένδοξες στιγμές του αγώνα που σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς και κλείνει με μια θεαματική καύση πυροτεχνημάτων το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνονται στο νησί πλήθος εικαστικών εκθέσεων με καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν συμβάλει να μπει η Ύδρα στον παγκόσμιο χάρτη του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι. Στα παλιά σφαγεία του νησιού το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου οργανώνει την έκθεση «KARA WALKER – FIGA» στις 20 Ιουνίου. Στο αρχοντικό του Γεωργίου Σαχτούρη, παππού του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη ο εικαστικός και επιμελητής Δημήτριος Αντωνίτσης οργανώνει την ετήσια έκθεση «το Σχολείο», με τίτλο της φετινής «Gestalt» και εγκαίνια στις 23 Ιουνίου. Στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη εγκαινιάζεται στις 21 Ιουνίου, έκθεση ζωγράφων που ζουν και εργάζονται στην Ύδρα με επιμελητή της έκθεσης τον Δημήτρη Φατούρο.

Ο Δήμος της Ύδρας μας καλεί να επισκεφθούμε το νησί και να γιορτάσουμε μαζί με τους κατοίκους και τους Φίλους της Ύδρας μια επέτειο τόσο σημαντική για την ιστορία μας αλλά και για το πολύτιμο αγαθό της Ελευθερίας, το βασικότερο ίσως και ουσιαστικότερο από τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων 

Πηγή: fonitisydras.gr

cotommatae