Πολυδύναμο Ιατρείο επιτέλους στις Σπέτσες!

iatreio spetses

Ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Δήμου Σπετσών και της τοπικής κοινωνίας γίνεται πραγματικότητα

 

Το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, το οποίο με παρεμβάσεις τους είχαν στηρίξει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, έκανε δεκτό η Κυβέρνηση και ικανοποιείται με το άρθρο 24 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή και θα ψηφιστεί τις αμέσως επόμενες μέρες, από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για δημόσιο ακίνητο, του οποίου η κυριότητα παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Σπετσών, προκειμένου να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Παιδικού Σταθμού Σπετσών και του πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, με την πρόβλεψη της κάλυψης των δαπανών ανακαίνισης από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας και Γεωργία Γεννιά με κοινή τους ανακοίνωση εκφράζουν «την ικανοποίησή τους για τη θετική εξέλιξη, καθώς η παραχώρηση της κυριότητας διασφαλίζει ότι, το συγκεκριμένο ακίνητο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, καθώς επίσης, για τη στέγαση του Παιδικού Σταθμού και ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής από το Δήμο Σπετσών».

Παράλληλα, συγχαίρουν το Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και τη Δημοτική Αρχή, γιατί με συστηματικό τρόπο, διεκδίκησαν την υλοποίηση αυτού του στόχου, σε όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.