Τσίπρας από Πεκίνο: Σημαντικός ο ρόλος του δήμου Πειραιά για την ανάπτυξη του λιμανιού του!

limani peiraia 7 krouazieroploia

«Ο Δήμος Πειραιά έχει να διαδραματίσει πρωτεύοντα και ουσιαστικό ρόλο, στην ανάδειξη του λιμανιού ως ένα από τα μεγαλύτερα, ισχυρότερα, σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου»,

τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, στο 2ο Forum Κινέζικων – Ελληνικών Πόλεων, που διεξάγεται στο Πεκίνο της Κίνας.

Παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο για τις εργασίες του 2ου Forum Κινέζικων – Ελληνικών Πόλεων και είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα ομιλία-παρουσίαση της πόλης του Πειραιά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι έχει τεράστια σημασία να αναδειχθεί ο ρόλος της πόλης του Πειραιά που φιλοξενεί το πιο ουσιαστικό έργο της Ελληνοκινεζικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην πόλη του Πειραιά, τόνισε:
«Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε μια πόλη, που φιλοξενεί το κεφάλι του Δράκου, όπως συνηθίζουμε να λέμε, δηλαδή το πιο ουσιαστικό και συμβολικό έργο της Ελληνοκινεζικής συνεργασίας της εποχής μας: Θα αναφερθώ στον Πειραιά και στο λιμάνι του.
Πριν από λίγο με τον Πρόεδρο Σι, συμφωνήσαμε ότι το επόμενο διάστημα θα εργαστούμε από κοινού, ώστε ο Πειραιάς να γίνει το μεγαλύτερο, το ισχυρότερο, το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου. Πιστεύω λοιπόν ότι έχει τεράστια σημασία να αναδείξουμε τον ρόλο της πόλης του Πειραιά.
Τον ρόλο της πόλης του Πειραιά, ως βασικός κόμβος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού κι ένας από τους πλέον κρίσιμους σταθμούς του παγκόσμιου εμπορίου. Και σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι ο Δήμος του Πειραιά έχει να διαδραματίσει πρωτεύοντα και ουσιαστικό ρόλο».

eep logo