Δραστηριότητες για μαθητές ΑΜΕΑ του Πειραιά

amea paradosiakoi xoroi

Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά


Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, δίνοντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων να συμμετέχουν, μαζικά και ενεργά σε αθλήματα και σε πολιτιστικές δράσεις.

Στόχος της διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων είναι τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης να ενταχθούν, μέσα από αθλήματα, παιγνίδια και εικαστικές δημιουργίες, στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και να αποκτήσουν αυτές το αναγκαίο κοινωνικό έρεισμα, ώστε να έχουν διάρκεια και συνέχεια σε βάθος χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης παρακολούθησε την Τρίτη 9 Μαΐου την έναρξη του αθλητικού διημέρου ατόμων με αναπηρία, με την επωνυμία «Άθλος 2017», που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου και αύριο θα γίνουν αγώνες κολύμβησης στο κολυμβητήριο του Δήμου.

Την Πέμπτη 11/5 στο γυμναστήριο «Πλάτων» του Δήμου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Νήσων, τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά θα πάρουν μέρος σε αθλήματα (Κολύμβηση, Kids’ Athletics, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Μπάσκετ), θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα «Γυμναστική για όλους».

Τέλος, στις 26/5, στο χώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, από τη Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη μεγάλη γιορτή με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους στα Ειδικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

eep logo