Πειραιάς: Δικηγόρος επιχείρησε να μπει στο Πρωτοδικείο με όπλο στη ζώνη!

To περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 12/4

Ένα απίστευτο και συνάμα εξοργιστικό σκηνικό εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής (12.4.2024) στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά όταν ένας δικηγόρος εθεάθη με όπλο σε θήκη της ζώνης του.

Την αποκάλυψη για τον δικηγόρο με το όπλο έκανε το γραφείο τύπου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά θέτοντας ζήτημα ασφάλειας για το τρίτο μεγαλύτερο διοικητικό δικαστήριο της χώρας αλλά και όσους πηγαίνουν καθημερινά και εργάζονται στο χώρο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση άνδρας της εταιρείας security που επιβλέπει την είσοδο του κοινού στο δικαστικό μέγαρο της οδού Πύλης 17 εντόπισε περίστροφο που είχε μαζί του δικηγόρος και συγκεκριμένα το είχε σε ειδική θήκη ζώνης στο παντελόνι του.

«Ο εν λόγω δικηγόρος σκόπευε να παραστεί στη συζήτηση υπόθεσης μεγάλου χρηματικού ποσού και να ζητήσει την 8η κατά σειρά αναβολή, με το περίστροφο στη ζώνη» σημείωσε. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η αστυνομία έφτασε στο σημείο για την εξουδετέρωση της απειλής.


Η ανακοίνωση αναφέρει πως: «Θεωρούμε αδιανόητη τη μη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων της χώρας και δη του πολύπαθου Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει υποστεί διαρρήξεις, εισβολή αγνώστων και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις σχετιζόμενες με την ανεπάρκεια των μέτρων φύλαξης και προστασίας των κτηριακών εγκαταστάσεων και του προσωπικού».

«Ελάχιστο δείγμα ενδιαφέροντος της Πολιτείας αποτελεί η τοποθέτηση πύλης ελέγχου εισερχομένων σε κάθε δικαστήριο της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, όπως και η προμήθεια μηχανήματος ελέγχου αλληλογραφίας για όλα τα δικαστήρια.

Αν αυτά γίνουν ΠΡΟΤΟΥ συμβεί κάτι χειρότερο, θα είναι δείγμα πρόνοιας της Πολιτείας. Αν γίνουν ΜΕΤΑ την ύπαρξη θυμάτων, θα συνιστούν απλά ειλικρινή μεταμέλεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

(newsit.gr)