Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου - Δήμου Πειραιά

Τακτική επικοινωνία για λύσεις στα θέματα επικαιρότητας

Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη, την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Μπουρδάκου και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά κ. Τ. Μαρκαριάν, στα γραφεία του ΕΣΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Πιο αναλυτικά, τέθηκαν υπόψη του Αντιδημάρχου Προσόδων & Εμπορίου θέματα όπως η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων πεζοδρόμων & πεζοδρομίων πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και η ανάγκη διαγράμμισης των παραχωρούμενων αδειοδοτημένων χώρων, όπως επίσης και το θέμα των δημοτικών τελών.

Στην Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών επισημάνθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στήριξης ευάλωτων ομάδων γυναικών.

Τέλος, στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά τέθηκαν θέματα αστυνόμευσης των χώρων φορτοεκφόρτωσης, η ελεγχόμενη στάθμευση, τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Δημοτικής Αστυνομίας με ανθρώπινο δυναμικό.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αρμοδιότητάς τους, ενώ από πλευράς ΕΣΠ εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη στενή συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου, επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων και τονίστηκε η επιθυμία για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την τοπική αγορά και την πειραϊκή κοινωνία.

 

eep logo