Πλήθος νέων στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στον Πειραιά

Μαθητικό Φεστιβάλ με δρώμενα, μουσικές και χαιρετισμούς από σχολεία της πόλης

Το πέρασμά του και από τον Πειραιά έκανε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν.

Το Φεστιβάλ «άνοιξε» με τον χαιρετισμό μαθητών, μελών της ΚΝΕ, που καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες. Πρώτος μίλησε ο Αντώνης από την Ιωνίδειο, όπου τόνισε την ανάγκη ισχυροποίησης της ΚΝΕ από τους μαθητές του Πειραιά, αξιοποιώντας τη θετική πείρα που απέκτησαν φέτος από την πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ μέσα και έξω από το σχολείο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Έλσα από το 7ο Λύκειο Πειραιά. Στον χαιρετισμό της τόνισε την ανάγκη της πρωτότυπης πολιτιστικής δημιουργίας που χρειάζεται σήμερα για να γίνει όπλο στον αγώνα για ικανοποίηση των αναγκών μας, παίρνοντας παράδειγμα από το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, την ΕΣΣΔ.
Τέλος, η Ελευθερία από το Ζάννειο Λύκειο τόνισε πως μέσα από την μελέτη και τη δράση δυναμώνει η πεποίθηση πως αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα τον αλλάξουμε!

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε θεατρικό δρώμενο της ΚΝΕ «Γεια σου, φίλε!» με θέμα τους πρόσφυγες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με μαθητές από την Ιωνίδειο, το Ζάννειο Λύκειο και το 7ο Λύκειο Πειραιά.

Ακολούθησε παιχνίδι «Πες - βρες» με παρουσιαστή τον LD. Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν, με μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά, την Ιωνίδειο, το Ζάννειο Λύκειο, το 7ο Λύκειο Πειραιά και το 13ο Λύκειο Πειραιά, έβγαλαν νικητή την ομάδα Room, όπου θα διαγωνιστεί και στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, στις 24-25 Ιούνη.

Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε με τις Libera και Aslep από το 1ο Λύκειο Κορυδαλλού που παρουσίασαν δικά τους κομμάτια. Δεύτερη στη σκηνή ανέβηκε μαθήτρια από το 13ο Λύκειο Πειραιά. Στη συνέχεια εμφανίστηκε συγκρότημα από μαθητές της Ιωνίδειου όπου παρουσίασαν τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου και Μάνου Λοΐζου.

Τέλος, η πλατεία πήρε φωτιά, όταν εμφανίστηκαν οι «Room118» από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά. Το μουσικό συγκρότημα είχε ένα ευρύ ρεπερτόριο από μείξεις παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών σε μορφή ροκ μέχρι τους «Beatles» και τραγούδια metal.

902.gr

eep logo