Μήνυμα Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

protomagia ergatikh

136 χρόνια πέρασαν από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, όταν οι εργάτες έδωσαν τη ζωή τους διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Με το αίμα τους θεμελιώθηκαν ορισμένα δικαιώματα που δυστυχώς σήμερα βρίσκονται ξανά υπό αμφισβήτηση.

Η σημερινή ημέρα συνδέεται και με τον θάνατο 200 Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», όπως το ονόμασε ο λαός. Έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας και έμειναν στην ιστορία ως ήρωες.

Η χώρα μας βίωσε την προηγούμενη δεκαετία μία ιδιαίτερα οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα οικονομική κρίση, ενώ αυτή τη περίοδο βρισκόμαστε ενώπιον μίας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και ακρίβειας, γεγονότα που επιφέρουν δραματικές αλλαγές στη ζωή των πολιτών και στον αγώνα τους να διασφαλίσουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους ένα καλύτερο μέλλον.

Ως Δημοτική Αρχή Περάματος βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας, έχοντας ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας προς όφελος των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, διεκδικούμε από την πολιτεία προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας, καθώς και πόρους και προγράμματα, τα οποία θα ενισχύσουν την πρόοδο της πόλης μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς και σε εκείνους που έχουν χάσει την εργασία τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση όλων των πολιτών.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλες και όλους!

eep logo