Γ.Ραγκούσης για τα σχολεία σε Νίκαια-Ρέντη: Στη Βουλή η υγειονομική κάλυψη και λειτουργία τους

ragkousis vouli

Αναφορά του Βουλευτή Β΄ Πειραιά για τα αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και πλήρους υγειονομικής κάλυψης των μαθητών, εν μέσω του πανδημικού κύματος με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, οι μέχρι τώρα πολιτικές των Υπουργείων διακρίνονται από προχειρότητα στη διανομή των self test, εμμονή στις συγχωνεύσεις των τμημάτων με γνώμονα το οικονομικό κόστος, αδιαφορία για τα επιπρόσθετα έξοδα των οικογενειών για τον έλεγχο της πανδημίας με rapid και pcr τεστ, διαρκή υποστελέχωση των δομών υγείας, όπου υπάρχουν.
Γι’ αυτό και ζητούν: δωρεάν τεστ rapid και PCR για όλους, δημιουργία νέων δομών στο Δήμο για το σκοπό αυτό, αναβάθμιση των δομών που υφίστανται, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία, σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

eep logo